Kun vierailet sivustollamme, käytämme evästeitä eli pienikokoisia tiedostoja, joiden avulla voidaan ylläpitää yhteyttäsi verkkosivustoomme. Evästeitä ei käytetä tunnistettavien henkilötietojen keräämiseen tai tallentamiseen.

Yliherkkyys-ja allergiatietoa

Voinko olla allerginen Quornille?

Quorn™-tuotteita on käytetty yli 30 vuoden ajan, ja Quorn-aterioita on tarjoiltu yhteensä jo lähes kolme miljardia.

On kuitenkin tärkeää tietää, että Quorn-elintarvikkeet voivat sisältää allergisoivia ainesosia, kuten kananmunaa, maitoa ja gluteenia. Ne on merkitty selkeästi pakkauksen kääntöpuolelle aineosaluetteloon ja allergiatieto-osioon.

On ilmennyt harvinaisia tapauksia, joissa mykoproteiinia (sieni-/homelaji, fusarium venenatum) sisältävät tuotteet ovat aiheuttaneet allergisen reaktion. Mykoproteiini sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua, jotka voivat aiheuttaa yliherkkyyttä joissain henkilöissä.

Yhdistyneen kuningaskunnan elintarvikestandardiviraston mukaan tutkimuksissa on arvioitu, että yksi 100 000–200 000:sta ihmisestä saa yliherkkyysreaktion Quorn™-tuotteista.

Kaikki proteiinia sisältävät elintarvikkeet saattavat aiheuttaa yliherkkyysreaktion joissain henkilöissä. Esimerkiksi soijalle on allergisia noin yksi 200:sta ihmisestä.