Kun vierailet sivustollamme, käytämme evästeitä eli pienikokoisia tiedostoja, joiden avulla voidaan ylläpitää yhteyttäsi verkkosivustoomme. Evästeitä ei käytetä tunnistettavien henkilötietojen keräämiseen tai tallentamiseen.

Usein kysyttyjäKYSYMYKSIÄ

Quorn on jäähdytettyjen ja pakastettujen kasviperäisten elintarvikkeiden tuotenimi. Quorn-tuotteiden tärkein ainesosa on mykoproteiini, joka on ravitsemuksellisesti terveellinen proteiinin lähde. Siinä on luonnostaan ​vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti proteiinia ja kuitua. Quorn-tuotteissa on lihan maku, ulkonäkö ja koostumus, joten ne ovat erinomainen ratkaisu herkullisiin kasvisruokiin tai arkisten suosikkiruokiesi terveellisempien versioiden valmistamiseen.

Quorn-tuotteiden tärkein ainesosa on sieniperäinen mykoproteiini, joka on luonnossa esiintyvä ja ravitsemuksellisesti terveellinen proteiinin lähde. Mykoproteiinia valmistetaan käymisprosessilla samalla tavalla kuin hiiva toimii leivän valmistuksessa. Toisin kuin muissa lihan korvaavissa tuotteissa, Quorn-tuotteissa ei ole vahvaa jälkimakua. Se imee erinomaisesti muiden ruoka-aineiden makuja, jolloin ateriasta tulee maukas.


Kyllä! Quorn-tuotteet täydentävät erinomaisesti terveellistä ruokavaliota ja elämäntapaa. Quorn-tuotteet ovat vähärasvaisia, niissä on runsaasti kuitua ja ne ovat terveellinen proteiinin lähde. Quorn-tuotteet auttavat vähentämään lihan kulutusta, tukevat sydänterveyttä ja painonhallintaa ja ovat ympäristöystävällisiä. Quorn-tuotteet jäljittelevät lihan makua ja koostumusta, mutta niissä on lihaan verrattuna vähemmän kaloreita, rasvaa ja kolesterolia.


Yksi tärkeimmistä syistä, miksi Quorn kehitettiin, oli halu tarjota yksi ratkaisu maailman kasvavan väestön lisääntyvään proteiinin kysyntään. Karjanliha on erittäin tehoton proteiinin lähde, ja Quorn-tuotteiden syönti lihan sijaan on kestävämpi vaihtoehto. Esimerkiksi Quorn-Rouheen hiilijalanjälki on jopa 90 prosenttia vähemmän kuin naudanlihan. Quorn-tuotteet ovat siis parempia sekä sinulle että maapallolle.

Tapaukset, joissa Quorn-tuotteet ovat aiheuttaneet allergisen reaktion, ovat erittäin harvinaisia. Jokaisen henkilön tilanne on kuitenkin yksilöllinen. Quorn-tuotteiden proteiiniainesosa mykoproteiini on sienikunnan tuote. Siinä on paljon proteiinia ja kuitua, jotka voivat aiheuttaa joillekin ihmisille yliherkkyyttä.


Kaikki Quorn-tuotteet täyttävät kasvisruokavalion vaatimukset, mutta useimmat Quorn-tuotteet sisältävät pienen määrän munanvalkuaista. Laajennamme parhaillaan valikoimaa vegaanituotteilla ja ilmoitamme heti, kun ne ovat markkinoilla.

Olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että Euroopan tuotevalikoimassamme käytetään vapaan kanan munia. Munien käyttö takaa Quorn-tuotteiden erinomaisen rakenteen. Kananmuna sitoo mykoproteiinin ja muut ainekset yhteen.

Kaikki Quorn-tuotteet ovat täysin kasvisruokavalion mukaisia ja olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että emme käytä eläinperäistä juoksutetta.


Quorn-tuotteen ainutlaatuinen proteiininlähde mykoproteiini ei ole geenimuunneltua. Kasviperäisten tuotteiden tuotemerkkinä tehtävämme on varmistaa, ettei tuotteissamme käytetä geenimuunneltuja ainesosia. Valitsemme raaka-ainetoimittajamme huolellisesti, jotta voimme varmistaa tämän.

Quorn-Rouhe, -Kuutiot ja -Fileet sopivat gluteenittomaan ruokavalioon. Kaikki allergisoivat ainesosat on merkitty selkeästi pakkauksen kääntöpuolelle aineosaluetteloon ja allergiatieto-osioon.


Kaikki allergisoivat ainesosat on merkitty selkeästi pakkauksen kääntöpuolelle aineosaluetteloon. On tärkeää tietää, että Quorn-tuotteet voivat sisältää allergisoivia ainesosia, kuten kananmunaa, maitoa ja vehnää. Iso-Britannian elintarvikestandardiviraston (Food Standards Agency) määritelmän mukaan Quorn-tuotteiden tärkein ainesosa mykoproteiini ei ole allergisoiva. Siinä on kuitenkin runsaasti proteiinia ja kuitua, jotka voivat aiheuttaa joillekin ihmisille yliherkkyyttä.


Tavoitteenamme on käyttää Quorn-tuotteissa mahdollisimman vähän palmuöljyä. Tällä hetkellä tuotteistamme muutamassa on palmuöljyä. Tavoitteenamme on vuoden 2015 loppuun mennessä siirtyä ainoastaan 100 %:sesti erotettua kestävää palmuöljyä. Olemme RSPO:n (Round Table on Sustainable Palm Oil) jäseniä ja siten sitoutuneet toimimaan läheisessä yhteistyössä toimittajiemme kanssa hankkiaksemme vain kestävistä lähteistä peräisin olevaa palmuöljyä.

Suurin osa tuotteistamme valmistetaan tuotantoyksiköissä, joissa ei käsitellä pähkinöitä, mutta tällä hetkellä jotkin Quorn-tuotteet valmistetaan tuotantoyksiköissä, joissa käsitellään myös pähkinöitä.


Suurin osa tuotteistamme ei sisällä maitotuotteita tai laktoosia, mutta ne valmistetaan laitoksissa, joissa käsitellään maitotuotteita ja laktoosia sisältäviä ainesosia. Kaikki allergisoivat ainesosat on merkitty selkeästi pakkauksen kääntöpuolelle aineosaluetteloon ja allergiatieto-osioon.

Quorn on ollut Euroopan markkinoilla vuodesta 1985.  Eri puolilla maailmaa sijaitsevat suurimmat sääntelyelimet pitävät sitä turvallisena elintarvikkeena, mukaan lukien Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (Food & Drug Administration, FDA) ja Iso-Britannian elintarvikestandardivirasto (Food Standards Agency, FSA), jotka ovat maailman tiukimmat elintarvikkeiden turvallisuutta valvovat sääntelyviranomaiset.