4 rkl BBQ-kastiketta (alla resepti, jos tarvitset)
1 rkl Worcestershire-kastiketta
4 rkl ketsuppia
2 tl sinappia
2 rkl säilykemaissia
2 x 25 cm pizzapohjia
1 rkl tomaattipyreetä
100 g Monterrey Jack -juustoa raastettuna
Kourallinen rucolaa koristeeksi
8 rkl fariinisokeria
2 rkl siiderietikkaa
1 rkl hunajaa
½ tl Worcestershire-kastiketta
½ tl jauhettua maustepippuria
¼ tl valkosipulijauhetta
½ tl cayenne-jauhetta
1 tl savuaromitiivistettä
150 ml ketsuppia
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota sipuleita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon barbeque-kastike, Worcestershire-kastike, ketsuppi ja sinappi ja anna lämmetä kauttaaltaan. Lisää Quorn-rouhe ja paista vielä 2–3 minuuttia. Ota kastike pois levyltä.
Laita pizzapohjat leivinpaperille, voitele ne tomaattipyreellä ja ripottele päälle neljännes juustoraasteesta. Levitä Quorn-barbeque-kastike päälle ja lopuksi loput juustoraasteesta.
Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut. Poista pizzat uunista ja ripottele rucola päälle.
Nauti tomaatti- ja basilikasalaatin kera. Saat mausteisemman vaihtoehdon, kun korvaat puolet barbeque-kastikkeesta Sriracha-kastikkeella. Käyttämättä jääneen barbeque-kastikkeen voi laittaa ilmatiiviiseen astiaan. Se säilyy jääkaapissa jopa kaksi viikkoa.