Ohraryynirisotto Quorn Kuutioiden kera

Oletko valmiina makuelämykseen? Miniluumutomaateista, sitruunankuoresta, valkosipulista, paprikasta, pilkotusta persiljasta, pinaatista ja kullanruskeiksi paistetuista Quorn Kuutioista koostuva annos tarjoillaan täydelliseksi kypsennetyllä ohrahelmipedillä. Päällä on herkullinen minttu-jogurttidippi. Tämä resepti on täydellinen koko perheen ruoka: runsas, herkullinen ja maukas.

Annosmäärä 4

25 mins

A Little Effort

469 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 1 pakkaus Quorn Kuutiot
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 salottisipulia siivutettuna
  • ½ punainen paprika siivutettuna
  • 1 murskattu valkosipulinkynsi
  • 1 tl jauhettua paprikaa
  • 120 g ohraryynejä
  • 600 ml kuumaa kasvislientä
  • 100 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
  • 100 g pinaattia
  • ½ sitruunan kuori
  • 2 rkl persiljaa silputtuna
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

  1. Kuumenna 1 rkl öljyä ja paista salottisipuleita ja paprikaa 3–4 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipuli ja paprika ja paista vielä 1–2 minuuttia.
  2. Lisää ohraryynit ja kuuma kasvisliemi. Anna kiehahtaa. Hauduta sitten noin 20 minuuttia, kunnes neste on haihtunut ja ohraryynit ovat kypsät.
  3. Lämmitä sillä aikaa 1 rkl kasviöljyä paistinpannussa ja paista Quorn Kuutioita 5–6 minuuttia, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsät. Pidä ne lämpiminä odottamassa.
  4. Halkaise tomaatit kahtia, asettele leivinpaperille ja ripottele päälle hieman öljyä. Paista 8–10 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita.
  5. Sekoita paistetut tomaatit, sitruunankuori ja persilja risoton sekaan. Lusikoi kahdelle lautaselle ja asettele päälle paistetut Quorn Kuutioita.

Vinkki: Voit lisätä risottoon enemmän kasviksia lisäämällä muutaman kourallisen pinaattia valmistuksen loppupuolella ja hauduttamalla niitä muutaman minuutin ajan.