Päältä rapean kullanruskeita ja sisältä ihanan pehmeitä Quorn-pyöryköitä on vaikea vastustaa. Tarjoile täysjyväsinapin kanssa, niin saat lisäpotkua makuelämykseen!
Annosmäärä 0
40
mins
A Challenge
120 kcal (Per Annos)
Ainekset
175 g Quorn Rouhe
1/2 rkl ruokaöljyä
40 g voita
70 g vehnäjauhoja
3 dl kasvislientä
1/2 keskikokoinen sipuli, hienoksi silputtuna
2 rkl hienoksi silputtua persiljaa
1 tl vegaanista worcesterkastiketta tai soijakastiketta
Leivitykseen
3 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
100 g korppujauhoja
Täysjyväsinappia tarjoiluun
Auringonkukkaöljyä paistamiseen
Valmistusohje
Laita paistinpannulle puoli ruokalusikallista ruokaöljyä ja ruskista Quorn-rouhe kevyesti. Laita syrjään.
Sulata voi kattilassa, lisää jauho ja sekoita puulastalla. Lisää hiljalleen kasvislientä, kunnes saat aikaiseksi sakeaa ja tasaista kastiketta. Nosta kattila liedeltä ja lisää joukkoon ruskistettu Quorn-rouhe, sipuli, persilja sekä worcesterkastike. Mausta mielesi mukaan.
Lusikoi seos matalaan vuokaan ja jäähdytä jääkaapissa, kunnes seos on viileää ja paksua.
Laita vehnäjauhot, kananmunat ja korppujauhot erillisiin mataliin kulhoihin. Ota ruokalusikallinen seosta ja pyörittele se pyörykäksi. Pyörittele sitten pyörykkä ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Aseta pyörykät tarjottimelle ja laita ne jääkaappiin tunniksi.
Kun pyörykät ovat valmiita paistettaviksi, kaada öljyä syvään paistinpannun tai kuumenna rasvakeitin 190 asteeseen. Paista pyörykät pienissä erissä parin minuutin ajan, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kuivaa pyörykät talouspaperin päällä ja tarjoile täysjyväsinapin kera.