Terveelliset kotitekoiset kasvis-tacot chipotlella

Nauti perinteisen taco-annoksen savuisemmasta versiosta. Tässä chipotlella maustetussa reseptissä yhdistyvät pehmeä avokado, valkosipuli, sipuli, sitrusmarinoitu sipuli ja rapeat taco-pohjat. Helppo annos, josta innostuu koko perhe.

Annosmäärä 4

55 mins

Easy

209 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 175 g Quorn Rouhe
  • 1 rkl auringonkukkaöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä raastettuna
  • 1–2 tl chipotle-tahnaa (maun mukaan – jos tahnaa ei ole saatavilla, käytä chipotle-chilihiutaleita tai -kastiketta)
  • 1 kasvisliemikuutio murennettuna
  • 390 g tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 50 ml vettä
  • 400 g kidneypapuja, valutettuna ja huuhdeltuna
  • Kourallinen pilkottua korianteria
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan

Vaaleanpunaiset marinoidut sipulit:

  • 1 punasipuli ohuina viipaleina
  • 1 limen mehu
  • 1 appelsiinin mehu

Tarjoile seuraavien kanssa:

  • Taco-pohjat (2 tai 3 per hlö)
  • Silputtu salaatti
  • Kuutioitu avokado limemehuun kastettuna
  • Juustoraaste
  • Hapankerma (tai tavallinen makeuttamaton jogurtti)

Valmistusohje

  1. Esikuumenna öljy suurella pannulla ja paista sipulia, kunnes se on pehmeä, mutta ei tummentunut. Lisää valkosipuli ja jatka kypsentämistä 3–4 minuuttia. Lisää chipotle-tahna ja liemikuutio ja sekoita tasaiseksi.
  2. Lisää tomaatit, tomaattipyree ja noin 50 ml vettä. Kypsennä 15 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat hajota. Lisää vettä, jos seos kuivuu liikaa.
  3. Lisää Quorn-rouhe ja kidneypavut ja jatka kypsentämistä 8–10 minuuttia. Mausta mieltymyksen mukaan ja sekoita joukkoon pilkottu korianteri.
  4. Tarjoile taco-pohjan sisällä silputun salaatin, kuutioidun avokadon ja vaaleanpunaisten hillosipulien kanssa ripauksella juustoraastetta. Lisää tilkka hapankermaa maun mukaan.