Loading
Reseptit

Tex-Mex-taco-kulho ja korianteririisiä

Nauti perinteisen taco-annoksen savuisemmasta versiosta. Tässä chipotlella maustetussa reseptissä meksikolainen salsa yhdistyy valkosipulin, sipulin, ranskankerman ja rapeiden tortillakorien kanssa. Helppo annos, josta innostuu koko perhe.

Annosmäärä 4

20 mins

Helppo

540 kcal
(Per Annos)

24 g rasvaa

Reseptissä käytetty Quorn Kuutiot

Runsaasti proteiinia
Gluteeniton
Vähan tyydyttynyttä rasvaa

Ainekset

  • 175 g Quorn Kuutiot
  • 2 rkl kasviöljyä
  • 1 suuri sipuli pilkottuna
  • 1 tl jauhettua kanelia
  • 3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 50 g rusinoita
  • 1 rkl chipotle-tahnaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 60 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • 2 mietoa chiliä, paahda ensin 2–3 minuuttia kuivalla pannulla ja laita sitten 10 minuutiksi kasviliemeen imeytymään (voit käyttää tilalla grillattuja paprikoita)
  • 150 ml kasvilientä
  • 1 limen mehu
  • Lisukkeeksi crème fraichea
  • 4 maissi- tai vehnätortillaa (halkaisija n. 25 cm)
  • 1 pieni punasipuli renkaiksi leikattuna
  • 1 suuri tomaatti kuutioituna
  • 1 pieni sipuli pieninä kuutioina
  • Pieni nippu tuoretta korianteria hienoksi hakattuna
  • ½ limen mehu
  • Hieman suolaa ja mustapippuria
  • 320 g keitettyä vaaleaa riisiä lämpimänä
  • 1 suuri punasipuli paahdettuna ja karkeaksi pilkottuna
  • 1 punainen paprika paahdettuna ja karkeaksi pilkottuna
  • 1 suuri nippu tuoreita korianterin lehtiä pilkottuna
  • 1 limen mehu ja kuori

Valmistusohje

  1. Lämmitä 1 rkl öljyä keskilämmöllä ja paista Quorn-kuutioita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat ruskistuneet. Poista kuutiot pannulta. Paista samassa rasvassa sipulit, lisää sitten kaneli, valkosipuli, rusinat, chipotle, kaakaojauhe, paahdetut pinjansiemenet, chili, kasviliemi ja limen mehu. Anna kiehahtaa. Laita sitten tehosekoittimeen ja jauha melko tasaiseksi. Laita seos takaisin pannulle, lämmitä hieman ja sekoita ruskistetut Quorn-kuutiot sekaan.
  2. Valmista taco-kulhot. Laita leivinpaperi esilämmitettyyn uuniin (170 astetta). Laita laakea, kevyesti voideltu, halkaisijaltaan n. 10–12 cm ja korkeudeltaan n. 10 cm metalliastia nurin leivinpaperin päälle. Voit käyttää myös muuta lämmön kestävää astiaa. Muotoile tortilla astian päälle ja jätä uuniin 6–8 minuutiksi, kunnes se on rapea. Nosta astia varovasti pois uunista. Toista, kunnes kaikki taco-kulhot ovat valmiit. Laita sivuun odottamaan.
  3. Valmista Salsa Mexicana yhdistämällä ainesosat ja maustamalla se maun mukaan. Peitä astia ja laita kylmään odottamaan.
  4. Lisää riisiin sipulit, paprika, korianteri ja limen mehu. Mausta maun mukaan.
  5. Täytä taco-korit korianteririisillä, lisää päälle Quorn-kastiketta, crème fraichea ja Salsa Mexicanaa.

Vinkki: saat annoksesta mausteisemman, kun lisäät hieman chilikastiketta tai chilijauhetta.

Jos vieraasi eivät ole varmoja korianterista, voit korvata sen persiljalla.

RESEPTI-IDEOITA

Katso kaikki reseptit