Mycoprotein

SUPERPROTEIINIA SUPERMAULLA

Kaikkien Quorn®-tuotteiden ytimessä on Quornin mykoproteiini: superproteiini, joka tuottaa maukkaita lihattomia aterioita ja on hyväksi sinulle ja ympäristölle. Uskomme vankasti, että sen tulisi olla ensisijainen proteiininlähteesi.

Mitä mykoproteiini on?

Mykoproteiini on korkealaatuinen proteiinin lähde, jossa on runsaasti kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa eikä lainkaan kolesterolia. Mykoproteiinin valmistus ei ala karjatilalta, vaan maaperässä kasvavasta luonnollisesta ja ravinnepitoisesta sienestä, joka tunnetaan nimellä Fusarium venenatum.

Mykoproteiinia tuotetaan käymisellä – samalla ikivanhalla prosessilla, jolla tehdään myös esimerkiksi leipää, olutta ja jogurttia. Koska mykoproteiinin tuotannossa käytetään 90 % vähemmän maata ja vettä kuin tiettyjen eläinproteiinien tuotannossa[1], se on erinomainen esimerkki kestävämmästä, ravitsevammasta proteiinin lähteestä maailman kasvavalle väestölle.

Tiedonlähteet: 1. Quorn Footprint Comparison Report (2018)

Lisätietoja Quornin valmistuksesta

Katso video oppiaksesi lisää mykoproteiinista ja Quornin valmistusprosessista, joka mahdollistaa maukkaat ja ympäristöystävälliset ateriat.

Katso tuotevalikoima

Mykoproteiinin ympäristöedut

Mykoproteiini on ainutlaatuinen ja ravitseva proteiini, joka on hyväksi planeetallemme.

10x pienempi

Mykoproteiinin hiilijalanjälki on 10x pienempi kuin naudanlihalla ja x4 pienempi kuin kananlihalla†[1]

20x pienempi

Mykoproteiinin vesijalanjälki on 20x pienempi kuin naudanlihalla ja x6 pienempi kuin kananlihalla†[1]

2012

Carbon Trust on sertifioinut mykoproteiinin hiilijalanjäljen vuodesta 2012 ja mykoproteiini on näin ollen ensimmäinen lihaton proteiinin lähde, jonka hiilijalanjälki on arvioitu puolueettomasti.[1]

Kuinka mykoproteiinia käytetään Quornissa?

Mykoproteiini on uskomattoman monikäyttöistä ja sitä käytetään kaikissa Quorn-tuotteissa tuomaan mahtavaa makua ja suutuntumaa. Sivustoamme selaamalla löydät herkullisia tuotteet ja reseptit nautinnollisiin ruokailuhetkiin.

Lisätietoa mykoproteiinista löydät osoitteesta www.quornnutrition.com

ASKEL KOHTI PAREMPAA

Quorn-rouheen vesijalanjälki on 10 kertaa pienempi kuin naudan jauhelihan†[2]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 2. Quorn Footprint Comparison Report (2018)