Barbeque-Pizza

Tästä helposta reseptistä tykkää koko perhe!

Annosmäärä 4

25 mins

A Little Effort

440 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 300 g Quorn Rouhe
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli kuutioituna
  • 4 rkl BBQ-kastiketta (alla resepti, jos tarvitset)
  • 1 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 4 rkl ketsuppia
  • 2 tl sinappia
  • 2 rkl säilykemaissia
  • 2 x 25 cm pizzapohjia
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 100 g Monterrey Jack -juustoa raastettuna
  • Kourallinen rucolaa koristeeksi
  • 8 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl siiderietikkaa
  • 1 rkl hunajaa
  • ½ tl Worcestershire-kastiketta
  • ½ tl jauhettua maustepippuria
  • ¼ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl cayenne-jauhetta
  • 1 tl savuaromitiivistettä
  • 150 ml ketsuppia

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy pannussa keskilämmöllä ja kuullota sipuleita 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon barbeque-kastike, Worcestershire-kastike, ketsuppi ja sinappi ja anna lämmetä kauttaaltaan. Lisää Quorn-rouhe ja paista vielä 2–3 minuuttia. Ota kastike pois levyltä.
  3. Laita pizzapohjat leivinpaperille, voitele ne tomaattipyreellä ja ripottele päälle neljännes juustoraasteesta. Levitä Quorn-barbeque-kastike päälle ja lopuksi loput juustoraasteesta.
  4. Paista uunissa 15–20 minuuttia, kunnes juusto on ruskistunut. Poista pizzat uunista ja ripottele rucola päälle.
  5. Nauti tomaatti- ja basilikasalaatin kera. Saat mausteisemman vaihtoehdon, kun korvaat puolet barbeque-kastikkeesta Sriracha-kastikkeella. Käyttämättä jääneen barbeque-kastikkeen voi laittaa ilmatiiviiseen astiaan. Se säilyy jääkaapissa jopa kaksi viikkoa.