Juhlarulla Quorn Kuutioista

Tämä lihaton juhlakauden suosikki valloittaa perheen ja ystävät joka kerta. Kuiva siideri, sienet ja kastanjat antavat makua talviseen herkkuateriaan.

Annosmäärä 4

0 mins

A Little Effort

637 kcal
(Per Annos)

Ainekset

  • 200 g Quorn Kuutiot
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 125 g sieniä puhdistettuina ja kuutioituina
  • 100 g kastanjoita karkeasti hienonnettuina
  • 2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
  • 440 ml kuivaa siideriä
  • 100 ml ruokakermaa
  • 2 tl maissijauhoa liotettuna 2 rkl kylmään veteen
  • Suolaa ja pippuria maun mukaan
  • 400 g valmislehtitaikinaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

  1. Lämmitä öljy pannulla ja paista sipulit pehmeäksi. Lisää sienet ja valkosipuli ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia.
  2. Lisää salvia ja siideri, anna seoksen kiehahtaa ja hauduta 5–10 minuuttia, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Sekoita joukkoon Quorn Kuutiot, kastanjat ja kerma. Lisää maissijauho ja sekoita kastiketta kunnes se on paksuuntunut. Poista lämmöltä, anna jäähtyä ja laita jääkappiin puoleksi tunniksi.
  3. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  4. Kauli lehtitaikina suorakaiteen muotoiseksi ja noin puolen senttimetrin paksuiseksi. Lusikoi Quorn Kuutio -seos sen keskelle. Rullaa taikinalevy rullalle ja sulje reuna painelemalla se tiukasti rullan alle. Sulje vielä rullan päät taittelemalla. Voitele kananmunalla ja siirrä rulla sitten voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 30–35 minuuttia kunnes sen pinta on kullanruskea.

Tarjoile kauden vihannesten kanssa.