Tämä lihaton juhlakauden suosikki valloittaa perheen ja ystävät joka kerta. Kuiva siideri, sienet ja kastanjat antavat makua talviseen herkkuateriaan.
Annosmäärä 4
0
mins
A Little Effort
637 kcal (Per Annos)
Ainekset
200 g Quorn Kuutiot
1 rkl kasviöljyä
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
125 g sieniä puhdistettuina ja kuutioituina
100 g kastanjoita karkeasti hienonnettuina
2 rkl tuoretta salviaa hienonnettuna
440 ml kuivaa siideriä
100 ml ruokakermaa
2 tl maissijauhoa liotettuna 2 rkl kylmään veteen
Suolaa ja pippuria maun mukaan
400 g valmislehtitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Lämmitä öljy pannulla ja paista sipulit pehmeäksi. Lisää sienet ja valkosipuli ja jatka kypsentämistä vielä 2–3 minuuttia.
Lisää salvia ja siideri, anna seoksen kiehahtaa ja hauduta 5–10 minuuttia, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Sekoita joukkoon Quorn Kuutiot, kastanjat ja kerma. Lisää maissijauho ja sekoita kastiketta kunnes se on paksuuntunut. Poista lämmöltä, anna jäähtyä ja laita jääkappiin puoleksi tunniksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Kauli lehtitaikina suorakaiteen muotoiseksi ja noin puolen senttimetrin paksuiseksi. Lusikoi Quorn Kuutio -seos sen keskelle. Rullaa taikinalevy rullalle ja sulje reuna painelemalla se tiukasti rullan alle. Sulje vielä rullan päät taittelemalla. Voitele kananmunalla ja siirrä rulla sitten voideltuun uunivuokaan. Paista uunin keskiosassa noin 30–35 minuuttia kunnes sen pinta on kullanruskea.