Nämä maukkaat Sweet & Sour Quorn Nuggetit ovat lasten varma suosikki. Mehukkailla ananaspaloilla, viismausteella, valkosipulilla ja raastetulla inkiväärillä maustetut nuggetit ovat vastustamattoman herkullisia. Tarjoile rapeat, kullanruskeat nuggetit friteerattujen kasvisten ja keitetyn valkoisen riisin kanssa. Ripottele päälle seesaminsiemeniä lisärapeutta antamaan.
1 227 g purkkiananasta mehussa, pilko ananas paloiksi
2 tl maissijauhoa
1 rkl seesamiöljyä
2 rkl kevytsoijakastiketta
2 rkl hunajaa
3 rkl ketsuppia
1 tl viismaustetta
2 valkosipulin kynttä kuorittuna ja hienonnettuna
1 cm inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
Friteeratut kasvikset:
1 rkl kasviöljyä
1 suuri punainen tai oranssi paprika, siemenet poistettuna ja siivutettuna
1 suuri sipuli siivuina
130 g baby-sokerimaissia puolitettuna
130 g sokeriherneitä
1 valkosipulin kynsi siivuina
1 cm inkivääriä ohuiksi siivuiksi leikattuna
1 tl seesamiöljyä
1 tl kevytsoijakastiketta
Seesaminsiemeniä koristeeksi
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen ja laita leivinpaperi uunipannulle.
Valuta ananasmehu ja säästä se.
Sekoita seesamiöljy, soijakastike, hunaja, ketsuppi, viismauste, raastettu inkivääri ja valkosipuli pienessä pannussa. Sekoita maissijauho ananasmehuun ja lisää pannulle. Kuumenna, kunnes kastike alkaa kuplia ja paksuuntua. Ota pois levyltä.
Kasta Quorn-nuggetit kastikkeeseen ja laita ne sitten uunipannulle. Paista uunissa 15 min, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Pidä ylimääräinen kastike lämpimänä ja tarjoile dippinä.
Kuumenna öljy wokissa tai suuressa paistinpannussa. Lisää kasvikset ja ananas. Paista kovalla lämmöllä öljyssä, kunnes kasvikset pehmenevät. Lisää seesamiöljy ja soijakastike juuri ennen tarjoilua. Sekoita hyvin.
Tarjoile nuggetit valkoisen riisin ja kasvisten kanssa ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Tarjoile ylimääräinen kastike dippinä.