Mausteinen, lämmin couscous-salaatti Quorn-fileillä

Revityt Quorn-fileet makeassa ja mausteisessa kastikkeessa, tarjoiltuna kuohkean couscousin päällä. Mukana on paahdettua myskikurpitsaa, paprikoita ja luumutomaatteja. Annoksen viimeistelevät paahdetut pinjansiemenet, kevätsipulit ja korianteri.

Annosmäärä 4

60 mins

A Challenge

322 kcal
(Per Annos)

12.1g rasvaa

Ainekset

Kastike

  • 4 Quorn Fileet
  • 1 rkl kasviöljyä
  • ½ tl tulista chilijauhetta
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl jauhettua inkivääriä
  • 2 tl fariinisokeria
  • 80ml ananasmehua
  • 2 tl mangochutneytä

Salaatti

  • ½ myskikurpitsa 3 cm x 3 cm kuutioina
  • 1 punainen tai keltainen paprika, siemenet poistettuna, siivutettuna
  • 160 g kirsikkatomaatteja
  • 1 tl oliiviöljyä
  • 120 g couscousia
  • 200 ml kiehuvaa vettä
  • 20 g paahdettuja pinjansiemeniä
  • 1 kevätsipuli suikaleina
  • ¼ limen mehu

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Lisää chili, kaneli ja inkivääri ja anna ruskistua 1 minuutin ajan. Vähennä lämpöä, lisää fariinisokeri ja paista vielä 30 sekuntia.
  3. Lisää ananasmehu ja mangochutney, anna kiehahtaa ja laske sitten lämpöä. Anna hautua 15 minuuttia, tai kunnes kastike muuttuu paksuksi.
  4. Laita Quorn-fileet uuniastiaan ja kaada kastike päälle.
  5. Paista 10–12 minuuttia, tai kunnes ne ovat sisältä lämpimät. Poista fileet uunista ja revi ne suikaleiksi kahdella haarukalla. Pidä ne kuumana, jos tarjoilet annoksen lämpimänä.
  6. Ota toinen uuniastia ja levitä myskikurpitsa, paprikat ja luumutomaatit sille. Ripottele päälle öljyä ja paista 25–30 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja pehmeitä.
  7. Keitä vesi suuressa kattilassa. Lisää joukkoon couscous, poista levyltä, peitä ja anna hautua 10 minuuttia.
  8. Sekoita vihannekset kuohkean couscousin sekaan. Ripottele päälle oliiviöljyä ja tuoreen limen mehua.
  9. Laita revityt fileet salaatin päälle. Ripottele paahdetut pinjansiemenet, korianteri ja kevätsipuli päälle. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.