Chia-Salsahampurilainen – Gluteeniton

Herkullinen gluteeniton hampurilainen Quorn Rouh ja tuoreella tomaattisalsalla.

Annosmäärä 4

25 mins

A Little Effort

Ainekset

  • 1 pakkaus Quorn Rouh
  • 100 g kypsennettyjä linssejä
  • 0,5 dl vettä
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl psylliumkuorijauhetta
  • 1 rkl pofiber-perunakuitua
  • Suolaa ja pippuria
  • Valinnainen 2 rkl BBQ-kastiketta
  • 1 rkl voita tai öljyä paistamiseen
  • Chia-salsa:
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 limen mehu
  • 1–2 rkl sambal oelekia
  • 3 rkl chiansiemeniä
  • Suolaa
  • Tarjoiluun:
  • 50 g lehtikaalia
  • 4 gluteenitonta hampurilaissämpylää
  • Paloiteltua roomansalaattia
  • Tomaatinviipaleita
  • Sipulia siivuina

Valmistusohje

  1. Sekoita kaikki paitsi Quorn Rouhe tasaiseksi taikinaksi. Anna levätä 5–10 minuuttia.
  2. Lisää Quorn Rouhe ja sekoita hyvin. Jaa taikina neljään osaan ja muotoile neljäksi pihviksi. Paista pihvejä voissa tai öljyssä keskilämmöllä noin 4 minuuttia molemmilta puolilta.
  3. Salsa: Valuta neste tomaateista suodatinpussissa. Lisää loput ainesosat ja mausta makusi mukaan.
  4. Paista lehtikaali rapeaksi voissa tai öljyssä keskilämmöllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kokoaminen: Asettele sämpylän päälle salaattia, tomaattia, pihvi ja sipulia ja levitä päälle salsaa.