Skip to main content

SUPERPROTEIINIA SUPERMAULLA

Kaikkien Quorn®-tuotteiden ytimessä on Quorn mykoproteiini: superproteiini, joka tuottaa maukkaita lihattomia aterioita ja on hyväksi sinulle ja ympäristölle. Uskomme vankasti, että sen tulisi olla ensisijainen proteiininlähteesi.

Mitä Quorn mykoproteiini on?

Quorn mykoproteiini on korkealaatuinen proteiinin lähde, jossa on runsaasti kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa eikä lainkaan kolesterolia. Quorn mykoproteiini valmistus ei ala karjatilalta, vaan maaperässä kasvavasta luonnollisesta ja ravinnepitoisesta sienestä, joka tunnetaan nimellä Fusarium venenatum.

Quorn mykoproteiini tuotetaan käymisellä – samalla ikivanhalla prosessilla, jolla tehdään myös esimerkiksi leipää, olutta ja jogurttia. Koska Quorn mykoproteiini tuotannossa syntyy 95 % vähemmän CO2-päästöjä kuin tyypillisen naudan jauhelihan tuotannossa1, se on erinomainen esimerkki kestävämmästä, ravitsevammasta proteiinin lähteestä maailman kasvavalle väestölle.

Tiedonlähteet: 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

Lisätietoja Quornin valmistuksesta

Katso video oppiaksesi lisää Quorn mykoproteiini ja Quornin valmistusprosessista, joka mahdollistaa maukkaat ja ympäristöystävälliset ateriat.

Katso tuotevalikoima

Quorn mykoproteiini ympäristöedut

Quorn mykoproteiini on ainutlaatuinen ja ravitseva proteiini, joka on hyväksi planeetallemme.

40x pienempi

Quorn mykoproteiini hiilijalanjälki on 40x pienempi kuin naudanlihalla ja x6 pienempi kuin kananlihalla†[1]

30x pienempi

Quorn mykoproteiini vesijalanjälki on 30x pienempi kuin naudanlihalla ja x6 pienempi kuin kananlihalla†[1]

2012

Carbon Trust on sertifioinut Quorn mykoproteiini hiilijalanjäljen vuodesta 2012 ja Quorn mykoproteiini on näin ollen ensimmäinen lihaton proteiinin lähde, jonka hiilijalanjälki on arvioitu puolueettomasti.†[1]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

Kuinka Quorn mykoproteiini käytetään Quornissa?

Quorn mykoproteiini on uskomattoman monikäyttöistä ja sitä käytetään kaikissa Quorn-tuotteissa tuomaan mahtavaa makua ja suutuntumaa. Sivustoamme selaamalla löydät herkullisia tuotteet ja reseptit nautinnollisiin ruokailuhetkiin.

ASKEL KOHTI PAREMPAA!

Quorn-rouheen vesijalanjälki on 12 kertaa pienempi kuin naudan jauhelihan†[2]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 2. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023)

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.