Skip to main content

Planeetta

Terve planeetta

Kaksi maailman suurinta ongelmaa ovat yleistyvään liikalihavuuteen liittyvät ongelmat ja ilmastonmuutoksen uhka. Nykyään tiedetään jo hyvin, että liiallinen lihankulutus ja lihan intensiivinen tuotanto vaikuttavat merkittävästi näihin ongelmiin. Haluamme auttaa kuluttajia kehittyneissä maissa löytämään keinoja vähentää lihankulutusta 50 %:lla vuoteen 2050 mennessä asiantuntijoiden tieteellisten todisteiden mallin mukaisesti.

Ympäristövastuun laskuri

Moni yllättyy siitä, miten paljon lihaton vaihtoehto voi säästää planeettaamme ja parantaa terveyttä. Kyse ei ole vain kaloreista ja tyydyttyneestä rasvasta, vaan myös hiilijalanjäljestäsi.

Jos kaksi henkeä valitsee lihattoman vaihtoehdon yhdellä aterialla, säästyy

Hiilidioksidia yhtä paljon kuin 776 kattilallisen keittämisessä

Yhtä paljon kaloreita kuin 3 suklaakeksissä

Vettä 17 päivän henkilökohtaista käyttöä vastaava määrä

Ruokavaliosta rasvaa 4 teelusikallista voita vastaava määrä

Ympäristövaikutusten vähentäminen

Lähtökohtamme poikkeaa muista proteiinintuottajista – ja olemme siitä ylpeitä. Emme käytä eläimiä, vaan kasvatamme proteiinin käymisastiassa. Tämä luonnollinen prosessi tekee proteiinituotannosta ympäristöystävällistä: prosessi on tehokkaampi, tuottaa vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä ja vie vähemmän maata.

Quorn® on ensimmäinen maailmanlaajuinen lihankorvike, jonka hiilijalanjäljen kolmas osapuoli on sertifioinut ja jonka tuotteista yli puolelle on myönnetty Carbon Trust Footprint.

Carbon Trust - Reducing CO2

Quorn-rouheen hiilijalanjälki on yli 90% matalampi kuin naudanlihan

Vuonna 2016 tuotantolaitostemme käyttämän energian vedenkäyttö väheni 27% verrattuna vuoden 2010 vertailupohjaan

Tuotantotonnia kohden

Kestävyys

Uusin ympäristövastuuraporttimme on julkaistu. Tutustu mielenkiintoisiin innovaatioihin ja kehitykseen, joiden avulla Quorn vahvistaa kestävää kehitystä entisestään.

Lue lisää

Kestävästi tuotettua palmuöljyä

Palmuöljy on joustava ja hyvä raaka-aine, koska sen valmistamiseen tarvitaan puolet vähemmän maata muihin öljyihin verrattuna. Joissain maailman kolkissa laittomat ja vastuuttomat palmuöljyn viljelyn käytännöt ovat kuitenkin johtaneet metsien tuhoutumiseen, konflikteihin ja ihmisoikeusongelmiin. Tämä ei saa jatkua.

Olemme jäseninä Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO) -organisaatiossa ja tuemme sen toimintaa.

Vuodesta 2014 lähtien olemme käyttäneet vain sertifioitua ja kestävästi tuotettua palmuöljyä.

Maailman luonnonsäätiö (WWF) on luokitellut meidät ”suunnannäyttäjäksi” kestävän palmuöljyn käytössä.

Veden säästö

Veden puute on ongelma monissa paikoissa ympäri maailmaa. Ongelma kasvaa entisestään, kun maailman väestö lisääntyy.

Naudanlihan vesijalanjälki on on x10 suurempi kuin Quorn-rouheen

Broilerin vesijalanjälki on 2,5x suurempi kuin Quorn-kuutioiden

Vuonna 2016 tuotantolaitostemme vedenkäyttö väheni 39% verrattuna vuoden 2010 vertailupohjaan

Globaali keskiarvo, Tuotantotonnia kohden