Skip to main content

KAIKKI LÄHTEE HYVINVOINNISTASI

Välitämme aidosti siitä, mitä syöt. Ylipainoon liittyvät terveysongelmat ja ilmastonmuutos kuuluvat nykymaailman suurimpiin haasteisiin. On tosiasia, että ylenpalttinen lihankulutus ja lihan tehotuotanto pahentavat tilannetta merkittävästi. Haluamme puhua näistä ongelmista rehellisesti ja rohkaista ihmisiä vähentämään lihankulutustaan.

Ympäristövaikutustemme pienentäminen

Haluamme tuottaa proteiinia ajatuksella. Emme kasvata karjaa, vaan Quorn mykoproteiini kasvatukseen ja keräämiseen käytetään valtavia käymisastioita. Tämä menetelmä on ekologisempi valinta, koska se vähentää vedenkulutusta, kasvihuonepäästöjä ja maankäyttöä.

Quorn® on ensimmäinen maailmanlaajuinen lihankorvike, jonka hiilijalanjäljen kolmas osapuoli on sertifioinut ja jonka tuotteista yli puolelle on myönnetty Carbon Trust Footprint.

90%

Quorn-rouheen hiilijalanjälki on yli 90% matalampi kuin naudanlihan†[1]

83%

Vuonna 2021 tuotantolaitostemme käyttämän energian hiilidioksidipäästöt laskivat 83% verrattuna vuoteen 2012[2]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, ‡ Tuotantotonnia kohden, 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 2. Nettohyötyraportti (2022)

Ympäristövastuun laskuri

Moni yllättyy siitä, miten paljon lihaton vaihtoehto voi säästää planeettaamme ja parantaa terveyttä. Kyse ei ole vain kaloreista ja tyydyttyneestä rasvasta, vaan myös hiilijalanjäljestäsi.†[1][2]

Jos kaksi henkeä valitsee lihattoman vaihtoehdon yhdellä aterialla, säästyy.

Hiilidioksidia yhtä paljon kuin 388 kattilallisen keittämisessä

Yhtä paljon kaloreita kuin 1 suklaakeksissä

Vettä 8 päivän henkilökohtaista käyttöä vastaava määrä

Ruokavaliosta rasvaa 2 teelusikallista voita vastaava määrä

Tiedonlähteet: † Kestävän kehityksen laskuri käyttää useiden eri lihaproteiinien ja lihattomien proteiinien tietoja, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. McCance and Widdowson (2019)

Nettohyötyraportti

Uusin Nettohyötyraportti on julkaistu. Tutustu mielenkiintoisiin innovaatioihin ja kehitykseen, joiden avulla Quorn vahvistaa kestävää kehitystä entisestään. Lue lisää

Kestävästi tuotettua palmuöljyä

Palmuöljy on joustava ja hyvä raaka-aine, koska sen valmistamiseen tarvitaan puolet vähemmän maata muihin öljyihin verrattuna. Joissain maailman kolkissa laittomat ja vastuuttomat palmuöljyn viljelyn käytännöt ovat kuitenkin johtaneet metsien tuhoutumiseen, konflikteihin ja ihmisoikeusongelmiin. Tämä ei saa jatkua.

Veden säästö

Veden puute on ongelma monissa paikoissa ympäri maailmaa. Ongelma kasvaa entisestään, kun maailman väestö lisääntyy.

12x suurempi

Naudanlihan vesijalanjälki on† on 12x suurempi kuin Quorn-rouheen†[1]

2,7x suurempi

Broilerin vesijalanjälki† on 2,7x suurempi kuin Quorn-kuutioiden†[1]

36%

Vuonna 2021 tuotantolaitostemme vedenkulutus laski 36% verrattuna vuoteen 2012[2]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, ‡ Tuotantotonnia kohden, 1. Quorn Footprint Comparison Report (The Carbon Trust, 2023), 2. Nettohyötyraportti (2022)

NAUDALLE KYYTIÄ

Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. McCance and Widdowson (2019)

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.