Skip to main content
ProteiiniKuituRasvaaVitamiinit ja kivennäisaineet

Miksi quorn-mykoproteiini?

Terveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikille, ja me Quornilla haluamme tehdä siitä mahdollisimman helppoa ja maukasta. Ratkaisu on Quorn-mykoproteiini. Se on yksi parhaista proteiinin lähteistä ja sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Siinä on myös paljon kuitua, vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja paljon eri vitamiineja ja kivennäisaineita. Ravitseva ja ympäristöystävällinen mykoproteiini edustaa ruoan tulevaisuutta.

Puhdikasta proteiinia

Quorn-mykoproteiini sisältää reilusti proteiinia, joka on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Proteiinit koostuvat aminohapoista, joista yhdeksän on välttämättömiä, eli keho ei pysty tuottamaan niitä itse. Siksi ravinnosta saatava proteiini on niin tärkeää: sillä on keskeinen rooli luiden ja lihasten kasvussa ja ylläpidossa. Quorn-mykoproteiini on ns. täydellinen proteiini, sillä se sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Muita täydellisiä proteiineja ovat lehmänmaito, kana ja kala, mutta niissä on useimmiten enemmän tyydyttynyttä rasvaa. Mutta miten Quorn-mykoproteiini pärjää vertailussa eläinproteiinille? Uskomatonta kyllä, yliopistotutkijat[1] havaitsivat Quorn-mykoproteiinia syöneiden ihmisten kiihdyttäneen lihaskasvuaan kaksinkertaisesti maitoproteiinia nauttineisiin ihmisiin nähden!

Reilusti kuitua

Jos käytät eläinperäisiä tuotteita proteiinin lähteinä, saat paljon vähemmän kuitua kuin Quorn-mykoproteiinista. Runsas kuidunsaanti on yhteydessä alhaisempaan sydänsairauksien, halvausten, tyypin 2 diabeteksen ja tiettyjen syöpien riskiin. Quorn-mykoproteiini sisältää runsaasti kuitua. Muita hyviä kuidun lähteitä ovat kasvipohjaiset ruoat, kuten viljat, pavut, palkokasvit, hedelmät ja vihannekset. Kuidulla on myös tärkeä rooli toimivassa ruoansulatuksessa ja vatsan terveydessä, jotka ovat tärkeitä meille kaikille.

Rasvat kurissa

Quorn-mykoproteiini sisältää vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kokonaisrasvaa eikä ollenkaan kolesterolia. Rasva ei ole pelkkä pahis – se sisältää välttämättömiä rasvahappoja, joita kehomme tarvitsevat, mutteivät pysty valmistamaan. Erityisesti tyydyttyneiden rasvojen saantia pitää kuitenkin tarkkailla, sillä ne voivat lisätä haitallisen kolesterolin määrää ja kasvattaa näin sydäntaudin vaaraa. Eläinten liha sisältää usein paljon tyydyttynyttä rasvaa, joten lihan vaihtaminen Quorn-mykoproteiiniin on vaivaton tapa vähentää tyydyttyneen rasvan määrää ruokavaliossasi.

Mikromagiaa

Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat mikroravinteita, mikä tarkoittaa, etteivät kehomme tarvitse niitä suuria määriä, mutta niillä on valtavan suuri merkitys monissa elimistön toiminnoissa. Quorn-mykoproteiini sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten foolihappoa, sinkkiä, seleeniä, mangaania ja koliinia.

Hyviä tekoja, hyviä makuja

Kaikki haluavat syödä terveellisemmin ja auttaa ympäristöä parhaansa mukaan. Se ei lopulta ole kovinkaan vaikeaa. Meidän ei tarvitse luopua syömistavoistamme – riittää, kun uudistamme sen, mitä lautasellamme on. Quorn-mykoproteiinin lisääminen aterioihin käy vaivattomasti ja suosikkiruokasi maistuvat aivan yhtä herkullisilta kuin ennenkin.

Se on kaikin puolin hyväksi. Jos haluat lisätietoa Quorn-mykoproteiinin ympäristöhyödyistä, suuntaa tänne.

Tiedonlähteet: 1. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023)

NAUDALLE KYYTIÄ

Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. McCance and Widdowson (2019)

Usein kysyttyä

Kaikki yleisimmät

Ovatko Quorn-tuotteet gluteenittomia?

Gluteenittomat tuotteemme on merkitty selkeästi gluteeniton-merkinnällä. Löydät gluteenittoman valikoimamme tuotesivultamme.

Ovatko Quorn-tuotteet terveellisiä?

Emme väitä tietävämme lopullista vastausta siihen, mikä on terveellistä, mutta pyrimme tarjoamaan laajan valikoiman eri elämäntyyleihin, ruoanlaittotapoihin ja terveystottumuksiin sopivia ruokavaihtoehtoja.

Kaikkien Quorn-tuotteiden sisältämä mycoprotein on ravitseva proteiini, joka sopii osaksi terveellistä, tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa eikä lainkaan kolesterolia. Tämä korkealaatuinen proteiini sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminiohappoa, joita ihmiskeho ei tuota ja jotka on saatava ravinnosta. Quorn-mycoprotein sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, on riboflaviinin lähde ja sisältää runsaasti koliinia, folaattia, mangaania, fosforia ja sinkkiä.

Tietyissä Euroopan maissa pakkauksissa käytettävässä, ravinneprofilointiin perustuvassa NutriScore-ravintomerkintäjärjestelmässä 89 % Quornin maailmanlaajuisesta tuotevalikoimasta on luokiteltu joko A- tai B-luokkaan ja katsotaan näin terveellisemmäksi vaihtoehdoksi. Voit lukea tästä lisää täältä.

Mitä Quorn mykoproteiini on?

Quorn mykoproteiini on ainesosa, jota käytetään kaikissa Quorn-tuotteissa. Se valmistetaan luonnollisesta, ravinteikkaasta sienestä, joka sisältää runsaasti proteiinia, runsaasti kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa, eikä ollenkaan kolesterolia. Quorn mykoproteiinin valmistaminen kuluttaa 90 % vähemmän maa-alueita ja vettä ja tuottaa vähemmän hiilipäästöjä kuin eläinproteiinin tuottaminen. Siksi se on planeetan kannalta parempi vaihtoehto. Löydät lisätietoja täältä.

Miten valmistan Quorn-tuotteet?

Löydät kaikkien Quorn-tuotteiden valmistusohjeet jokaisen pakkauksen takapuolelta sekä tuotesivultamme. Saat parhaat tulokset, kun noudatat testattuja valmistusohjeitamme. Jos valmistat Quorn-tuotteen jollain toisella tavalla, varmista, että se on kauttaaltaan kuuma ennen nauttimista. Jos etsit uusia, maukkaita ja inspiroivia ideoita ateriaa varten, suosittelemme kokeilemaan reseptejämme.

Voiko Quorn-annoksen lämmittää uudelleen?

Quorn-tuotteen uudelleen lämmittäminen on turvallista, kunhan se on säilytetty kylmässä ja se syödään 48 tunnin kuluessa. Varmista, että annos on kauttaaltaan kuuma ennen tarjoilua. Älä lämmitä ruokaa uudelleen toistamiseen.

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.