Quorn Nutrition

Miksi quorn-mykoproteiini?

Terveydestä huolehtiminen on tärkeää kaikille, ja me Quornilla haluamme tehdä siitä mahdollisimman helppoa ja maukasta. Ratkaisu on Quorn-mykoproteiini. Se on yksi parhaista proteiinin lähteistä ja sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Siinä on myös paljon kuitua, vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja paljon eri vitamiineja ja kivennäisaineita. Ravitseva ja ympäristöystävällinen mykoproteiini edustaa ruoan tulevaisuutta.

Puhdikasta proteiinia

Quorn-mykoproteiini sisältää reilusti proteiinia, joka on tärkeä osa terveellistä ruokavaliota. Proteiinit koostuvat aminohapoista, joista yhdeksän on välttämättömiä, eli keho ei pysty tuottamaan niitä itse. Siksi ravinnosta saatava proteiini on niin tärkeää: sillä on keskeinen rooli luiden ja lihasten kasvussa ja ylläpidossa. Quorn-mykoproteiini on ns. täydellinen proteiini, sillä se sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminohappoa. Muita täydellisiä proteiineja ovat lehmänmaito, kana ja kala, mutta niissä on useimmiten enemmän tyydyttynyttä rasvaa. Mutta miten Quorn-mykoproteiini pärjää vertailussa eläinproteiinille? Uskomatonta kyllä, yliopistotutkijat[1] havaitsivat Quorn-mykoproteiinia syöneiden ihmisten kiihdyttäneen lihaskasvuaan kaksinkertaisesti maitoproteiinia nauttineisiin ihmisiin nähden!

Reilusti kuitua

Jos käytät eläinperäisiä tuotteita proteiinin lähteinä, saat paljon vähemmän kuitua kuin Quorn-mykoproteiinista. Runsas kuidunsaanti on yhteydessä alhaisempaan sydänsairauksien, halvausten, tyypin 2 diabeteksen ja tiettyjen syöpien riskiin. Quorn-mykoproteiini sisältää runsaasti kuitua. Muita hyviä kuidun lähteitä ovat kasvipohjaiset ruoat, kuten viljat, pavut, palkokasvit, hedelmät ja vihannekset. Kuidulla on myös tärkeä rooli toimivassa ruoansulatuksessa ja vatsan terveydessä, jotka ovat tärkeitä meille kaikille.

Rasvat kurissa

Quorn-mykoproteiini sisältää vain vähän tyydyttynyttä rasvaa ja kokonaisrasvaa eikä ollenkaan kolesterolia. Rasva ei ole pelkkä pahis – se sisältää välttämättömiä rasvahappoja, joita kehomme tarvitsevat, mutteivät pysty valmistamaan. Erityisesti tyydyttyneiden rasvojen saantia pitää kuitenkin tarkkailla, sillä ne voivat lisätä haitallisen kolesterolin määrää ja kasvattaa näin sydäntaudin vaaraa. Eläinten liha sisältää usein paljon tyydyttynyttä rasvaa, joten lihan vaihtaminen Quorn-mykoproteiiniin on vaivaton tapa vähentää tyydyttyneen rasvan määrää ruokavaliossasi.

Mikromagiaa

Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat mikroravinteita, mikä tarkoittaa, etteivät kehomme tarvitse niitä suuria määriä, mutta niillä on valtavan suuri merkitys monissa elimistön toiminnoissa. Quorn-mykoproteiini sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten foolihappoa, sinkkiä, seleeniä, mangaania ja koliinia.

Hyviä tekoja, hyviä makuja

Kaikki haluavat syödä terveellisemmin ja auttaa ympäristöä parhaansa mukaan. Se ei lopulta ole kovinkaan vaikeaa. Meidän ei tarvitse luopua syömistavoistamme – riittää, kun uudistamme sen, mitä lautasellamme on. Quorn-mykoproteiinin lisääminen aterioihin käy vaivattomasti ja suosikkiruokasi maistuvat aivan yhtä herkullisilta kuin ennenkin.

Se on kaikin puolin hyväksi. Jos haluat lisätietoa Quorn-mykoproteiinin ympäristöhyödyistä, suuntaa tänne.

NAUDALLE KYYTIÄ

Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. McCance and Widdowson (2019)

Usein kysyttyä

Kaikki yleisimmät