Tietoja Quorn Foods

KUMOUKSELLINEN TARINA

Quorn® aloitti taistelun lihattomien ruokien puolesta jo kauan ennen kuin se oli trendikästä. Kumouksellinen tarinamme ei ole vielä päättynyt, vaan kasvaa joka päivä samalla kun kehitämme uusia lihattomia aterioita ihmisten ja ympäristön hyväksi.

Kaikki alkoi 1960-luvulla

Kaikki alkoi 1960-luvulla yhden miehen visiosta suojella maailmaa. Elintarvikepula oli vakava ongelma ja väestönkasvu nopeaa. Nähdessään, että jotain oli tehtävä, Lord Rank tarttui toimeen ja laittoi tutkijat töihin.

Perinteinen maanviljely ei vastannut ruoankysyntään, joten Rank alkoi etsiä vaihtoehtoja. Hän otti tehtäväkseen löytää uuden ja kestävän proteiininlähteen. Tutkittuaan yli 3 000 maaperänäytettä eri puolilta maailmaa, hän iski kultasuoneen – eli löysi Fusarium venenatum -nimiseen sieniperheeseen kuuluvan mikro-organismin.

Emme luovuttaneet ennen kuin löysimme täydellisen reseptin ihmisille ja planeetalle

Otamme pussillisen Fusariumia, annamme sen käydä ja kasvaa (olemme hioneet käymisprosessia sitten ensipäivien) käymisastioissamme muutaman päivän ajan. Sitten aloitamme sadonkorjuun.

Fusarium venenatum muuntaa hiilihydraatteja proteiiniksi tuottaen Quorn mykoproteiini: proteiinipitoista, kestävää ravinnonlähdettä, jossa on paljon kuitua, vähän tyydyttyneitä rasvoja eikä yhtään kolesterolia. Tästä syystä Quorn mykoproteiini on erittäin ravitsevaa.

Aloitamme hieman alle grammalla, josta kasvatamme 1 500 tonnia Quorn mykoproteiini jokaisessa käymissyklissä, mikä tekee prosessista erittäin kestävän ja ympäristöystävällisen.

Runsaasti kuituja

Vähän tyydyttynyttä rasvaa

Vähän kolesterolia

Lihaton ihme!

Rank oivalsi kuinka mullistaa ruoka, jota miljoonat – ja aina vain useammat – ihmiset syövät. Lisäämällä seokseen munanvalkuaista (tai kasviproteiinisekoitusta vegaanivalikoimamme tuotteisiin) ja sitten höyryttämällä ja jäädyttämällä syntyy paljon kanaa muistuttava koostumus. Se on lihaton ihme.

Rank oli varsin tietoinen siitä, että Quornin menestys riippuisi herkullisesta mausta. Alusta lähtien olemmekin pyrkineet valmistamaan uusia, suussa sulavia aterioita. Quorn imee makua helposti, joten eri yrttien ja mausteiden yhdistelmien lisääminen voi tuottaa monenlaisia herkullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat moneen makuun.

Tuotteet kuten Quorn Rouhe, ovat monipuolisia, terveellisiä ja maukkaita, ja niissä on vain vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti kuitua. Itse Quorn mykoproteiini lisäksi Quorn-tuotteisiin lisätään muitakin luonnollisia ainesosia, jotta niistä tulee entistäkin ravintorikkaampia. Tällä tavoin Quorn jäljittelee lihaa, mutta sillä on paljon pienempi ympäristövaikutus.

Herkullinen ruoka, joka antaa tulevaisuudelle voimaa

Valitsemalla Quornin® suojelet planeettaa. Quorn Rouhe käyttää 90 % vähemmän maa-alaa ja tuottaa 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin naudanliha. Asia on yksinkertainen – mitä ruokatietoisemmaksi tulemme, sitä enemmän maapallo hyötyy.

Lord Rank aloitti ruoan vallankumouksen, ja johdamme sitä edelleen tänään

Nykyään miljoonat ihmiset voivat nauttia valtavasta valikoimasta eri Quorn-aterioita: aamiaisella, lounasaikaan, päivällisellä tai välipalaksi. Pyrimme tuomaan Quornin helpommin saataville ja kehittämme yhä enemmän Quorn-vaihtoehtoja asiakkaille kaikkialla maailmassa.

Tavoitteenamme on ruokkia planeettaa suuressa mittakaavassa. Kyse ei ole lihattomuudesta tai puhtaasta ruoasta, vaan ympärillämme olevan maailman kestävästä ylläpitämisestä.

1
2
3
4
5
6
7
8
1
2
3
4
5
6
7
8

Tiesitkö?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]

3 vuoden ajan

Kasvihuonepäästösi vähenevät kolme vuoden mittaista puhelimen lataamista vastaavalla määrällä, kun korvaat naudan jauhelihan Quorn-rouheella vain yhdellä aterialla†[2][3]

12x pienempi

Quorn-rouheen vesijalanjälki on 12 kertaa pienempi kuin naudan jauhelihan†[2]