Skip to main content
Takaisin pääsivulle

KUMOUKSELLINEN TARINA

Quorn® aloitti taistelun lihattomien ruokien puolesta jo kauan ennen kuin se oli trendikästä. Kumouksellinen tarinamme ei ole vielä päättynyt, vaan kasvaa joka päivä samalla kun kehitämme uusia lihattomia aterioita ihmisten ja ympäristön hyväksi.
Lord Rank

Kaikki alkoi 1960-luvulla

Kaikki alkoi 1960-luvulla yhden miehen visiosta suojella maailmaa. Elintarvikepula oli vakava ongelma ja väestönkasvu nopeaa. Nähdessään, että jotain oli tehtävä, Lord Rank tarttui toimeen ja laittoi tutkijat töihin.

Perinteinen maanviljely ei vastannut ruoankysyntään, joten Rank alkoi etsiä vaihtoehtoja. Hän otti tehtäväkseen löytää uuden ja kestävän proteiininlähteen. Tutkittuaan yli 3 000 maaperänäytettä eri puolilta maailmaa, hän iski kultasuoneen – eli löysi Fusarium venenatum -nimiseen sieniperheeseen kuuluvan mikro-organismin.

Emme luovuttaneet ennen kuin löysimme täydellisen reseptin ihmisille ja planeetalle

Otamme pussillisen Fusariumia, annamme sen käydä ja kasvaa (olemme hioneet käymisprosessia sitten ensipäivien) käymisastioissamme muutaman päivän ajan. Sitten aloitamme sadonkorjuun.

Fusarium venenatum muuntaa hiilihydraatteja proteiiniksi tuottaen Quorn mykoproteiini: proteiinipitoista, kestävää ravinnonlähdettä, jossa on paljon kuitua, vähän tyydyttyneitä rasvoja eikä yhtään kolesterolia. Tästä syystä Quorn mykoproteiini on erittäin ravitsevaa.

Aloitamme hieman alle grammalla, josta kasvatamme 1 500 tonnia Quorn mykoproteiini jokaisessa käymissyklissä, mikä tekee prosessista erittäin kestävän ja ympäristöystävällisen.

Lihaton ihme!

Rank oivalsi kuinka mullistaa ruoka, jota miljoonat – ja aina vain useammat – ihmiset syövät. Lisäämällä seokseen munanvalkuaista (tai kasviproteiinisekoitusta vegaanivalikoimamme tuotteisiin) ja sitten höyryttämällä ja jäädyttämällä syntyy paljon kanaa muistuttava koostumus. Se on lihaton ihme.

Rank oli varsin tietoinen siitä, että Quornin menestys riippuisi herkullisesta mausta. Alusta lähtien olemmekin pyrkineet valmistamaan uusia, suussa sulavia aterioita. Quorn imee makua helposti, joten eri yrttien ja mausteiden yhdistelmien lisääminen voi tuottaa monenlaisia herkullisia vaihtoehtoja, jotka sopivat moneen makuun.

Tuotteet kuten Quorn Rouhe, ovat monipuolisia, terveellisiä ja maukkaita, ja niissä on vain vähän tyydyttyneitä rasvoja ja runsaasti kuitua. Itse Quorn mykoproteiini lisäksi Quorn-tuotteisiin lisätään muitakin luonnollisia ainesosia, jotta niistä tulee entistäkin ravintorikkaampia. Tällä tavoin Quorn jäljittelee lihaa, mutta sillä on paljon pienempi ympäristövaikutus.

Herkullinen ruoka, joka antaa tulevaisuudelle voimaa

Valitsemalla Quornin® suojelet planeettaa. Quorn Rouhe käyttää 90 % vähemmän maa-alaa ja tuottaa 90 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä kuin naudanliha. Asia on yksinkertainen – mitä ruokatietoisemmaksi tulemme, sitä enemmän maapallo hyötyy.

Lord Rank aloitti ruoan vallankumouksen, ja johdamme sitä edelleen tänään

Today, millions of people tuck into a huge range of Quorn meals: at breakfast, lunchtime & dinner, or for snacking on the go. And we continue to make Quorn more accessible, developing more Quorn choices for customers all over the world.

Tavoitteenamme on ruokkia planeettaa suuressa mittakaavassa. Kyse ei ole lihattomuudesta tai puhtaasta ruoasta, vaan ympärillämme olevan maailman kestävästä ylläpitämisestä.

Tiesitkö?

90%

Quorn Spaghetti Bolognese sisältää 90 % vähemmän kovaa rasvaa kuin naudanlihaversio†[1]

3 vuoden ajan

Kasvihuonepäästösi vähenevät kolme vuoden mittaista puhelimen lataamista vastaavalla määrällä, kun korvaat naudan jauhelihan Quorn-rouheella vain yhdellä aterialla†[2][3]

10x lower

Quorn-rouheen vesijalanjälki on 12 kertaa pienempi kuin naudan jauhelihan†[2]

Tiedonlähteet: † Globaali keskiarvo, 1. McCance and Widdowson (2019), 2. Quorn Footprint Comparison Report (the Carbon Trust, 2023), 3. Forbes (2013)

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.