Voiko Quornille olla yliherkkä tai allerginen?

Quorn®-tuotteita on syöty yli 35 vuoden ajan ja Quorn-aterioita on tarjoiltu yli yhdeksän miljardia.

On silti tärkeä ymmärtää, että osa Quorn-tuotteista sisältää allergeeneja, kuten kananmunaa, maitoa ja gluteenia. Nämä on merkitty selvästi pakkauksen tuoteselosteeseen ja allergiatietojen osioon.

Joissain harvinaisissa tapauksissa allergisia reaktioita voi syntyä tuotteista, joissa käytetään mykoproteiinia. Mykoproteiini sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua, jotka saattavat aiheuttaa intoleranssia joillekin henkilöille.

University of Nebraska–Lincoln -yliopiston Food Allergy Research and Resource Program -ohjelman perustajan ja apulaisjohtajan, tohtori Steve Taylorin toteuttamassa tutkimuksessa selvitettiin mykoproteiinin aiheuttamien kuluttajareaktioiden yleisyyttä. Tulosten perusteella yli 15 vuoden ajanjaksolla todettiin yksi raportoitu sairastuminen 1,85 miljoonaa Quorn-annosta kohden. Todellisia allergisia reaktioita löytyi yksi jokaista 24,3 miljoonaa annosta kohden. Tohtori Taylorin systemaattinen analyysi osoittaa, että allergisten reaktioiden esiintyminen on poikkeuksellisen harvinaista. Tutkimuksen tuloksiin voi tutustua tiedejulkaisussa Current Developments in Nutrition: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6554455/pdf/nzz021.pdf. American Society for Nutrition -vuosikonferenssissa kesäkuussa 2018 pitämässään esityksessä tohtori Taylor totesi: ”Erittäin harvinaisten allergiareaktioon viittaavien valitusten perusteella Quorn on asiantuntijanäkemykseni mukaan turvallisempi kuin moni muu proteiinin lähde.”

Kaikki proteiinipitoiset ruoat voivat aiheuttaa ei-toivottuja reaktioita joillakin kuluttajilla.