Intoleranssi

Voinko olla intolerantti Quorn-tuotteille?

Quorn™-tuotteita on syöty yli 30 vuotta ja Quorn-annoksia on tarjoiltu lähes 3 miljardia kappaletta.

On silti tärkeä ymmärtää, että Quorn-tuotteissa on allergeeneja, kuten kananmunaa, maitoa ja gluteenia. Nämä on merkitty selvästi pakkauksen tuoteselosteeseen ja allergiatietojen osioon.

Joissain harvinaisissa tapauksissa allergisia reaktioita voi syntyä tuotteista, joissa käytetyään mykoproteiinia. Se valmistetaan sieniproteiinista, joka kuuluu homesieniperheeseen (fusarium venenatum). Mycoprotein™ sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua, jotka saattavat aiheuttaa yliherkkyyttä joillekin henkilöille.

Yhdistyneen kuningaskunnan elintarvikevirasto on todennut, että ”tutkimusten arvion mukaan yksi ihminen 100 000:sta – 200 000:sta reagoi niihin” (Quorn™-tuotteisiin).

Kaikki proteiinipitoiset ruoat voivat aiheuttaa ei-toivottuja reaktioita joillakin kuluttajilla. Vertailun vuoksi soijalle intolerantteja ihmisiä arvioidaan olevan 1/200.