Skip to main content
  1. Home
  2. Tietosuoja

Tietosuoja

Quorn Foods (”Quorn Foods”, ”me”, ”meitä”, ”meidän”) kunnioittaa yksityisyyttäsi ja ottaa henkilötietojesi suojaamisen vakavasti. Tämä tietosuojailmoitus kertoo, miten huolehdimme henkilötiedoistasi vieraillessasi verkkosivullamme tai muissa verkkopalveluissamme, ml. sosiaalisen median kanavissamme, tai kun luovutat meille henkilötietoja postitse, puhelimitse, tai sähköpostitse. Tässä ilmoituksessa on myös tietoja yksityisyydensuojastasi. Tämä tietosuojailmoitus on jaettu osiin, jotta voit tutkia alla olevia aihealueita hiirtä napsauttamalla.

  1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ ME OLEMME
  2. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINUSTA
  3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN
  4. MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI
  5. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN
  6. MAAT, JOIHIN HENKILÖTIETOJASI LUOVUTETAAN JA MIKSI
  7. TIETOTURVA
  8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN
  9. LAINMUKAISET OIKEUTESI

1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ ME OLEMME

TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN TARKOITUS

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, miten keräämme ja käsittelemme henkilötietojasi. On tärkeää, että luet tämän tietosuojaselosteen sekä muut tietosuojaa koskevat mahdolliset selosteemme, joita saatamme julkaista tietyissä olosuhteissa tai kerätessämme tai käsitellessämme henkilötietojasi. Näin saat kattavat tiedot siitä, miten ja miksi käsittelemme tietojasi. Tämä tietosuojaseloste ei korvaa aikaisemmin julkaisemiamme selosteita, vaan täydentää niitä.

REKISTERINPITÄJÄ

Rekisterinpitäjänä ja henkilötiedoistasi vastaavana toimii Marlow Foods Limited (t/a Quorn Foods), joka on rekisteröity Englannissa ja Walesissa kaupparekisterinumerolla 01752242 ja jonka rekisteröity toimipaikka sijaitsee osoitteessa Station Road, Stokesley, TS9 7AB, U.K.

Olemme nimenneet tietosuojavastaavan, joka on vastuussa tähän tietosuojaselosteeseen liittyvistä kysymyksistä. Mikäli sinulla on kysymyksiä, kommentteja tai pyyntöjä, ota meihin yhteyttä alla oleviin osoitteisiin tai täyttämällä oheinen yhteydenottolomake.

YHTEYSTIEDOT

Tietosuojavastaavan nimi tai titteli: David Bigley

Sähköpostiosoite: customer.services@quornfoods.com.

Postiosoite: Consumer Service, Quorn Foods, Station Road, Stokesley, North Yorkshire, TS9 7BR, U.K.

Sinulla on oikeus tehdä valitus milloin tahansa Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojavaltuutetun toimistoon: Information Commissioner's Office (www.ico.org.uk). Arvostaisimme kuitenkin suoraa yhteydenottoa ja mahdollisuutta vastata huolenaiheisiin ennen kuin lähestyt tietosuojavaltuutettua, joten otathan ensin meihin yhteyttä.

MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Tämä versio on päivitetty viimeksi 13. joulukuuta 2019. Aikaisemmat versiot saa ottamalla meihin yhteyttä. Ilmoitamme muutoksista tietosuojakäytäntöön tällä verkkosivulla.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN LINKIT

Verkkosivustomme saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivuille, liitännäisiin sekä sovelluksiin. Napsauttamalla tällaisia linkkejä tai sallimalla niiden yhteydet saatat antaa kolmansien osapuolten kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Emme valvo näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, emmekä ole vastuussa niiden toiminnasta. Poistuessasi verkkosivultamme suosittelemme, että luet jokaisen vierailemasi verkkosivun tietosuojaselosteen.

2. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINUSTA

Henkilötiedot (henkilödata) käsittävät kaikki sellaiset tiedot, joista yksityishenkilö on mahdollista tunnistaa. Niihin eivät lukeudu tiedot, joista henkilötiedot on poistettu (anonyymi data).

Voimme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää sinuun liittyviä tietoja, mukaan lukien:

  • Henkilötiedot, kuten nimi ja titteli.
  • Yhteystiedot , kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Tekniset tiedot, kuten IP-osoite, aikavyöhyke- ja sijaintiasetukset, verkkoliikenteen tiedot, lokitiedot, käyttöjärjestelmä ja selaimen tyyppi, sekä muu soveltuva teknologia laitteissa, joilla kirjaudut tälle sivustolle.
  • Käyttötiedot sisältävät tietoja tavoista, joilla käytät verkkosivustomme ja miten selaimesi on vuorovaikutuksessa sivuston kanssa.
  • Markkinointi- ja viestintätiedot sisältävät markkinointiviestien ja muiden viestien vastaanottamisen valintasi.

Voimme myös kerätä, käyttää ja jakaa Koontidataa – esimerkiksi tilastotietoja ja demografisia tietoja liittyen verkkoselailuun ja verkkoselailun tapoihin – mihin tahansa tarkoituksiin, esimerkiksi järjestelmähallintaan. Koontidata voi olla peräisin henkilötiedoistasi, mutta laki ei käsittele sitä henkilötietona, sillä tiedot eivät suoraan tai epäsuorasti paljasta henkilöllisyyttäsi.

3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?

Käytämme eri tapoja kerätäksemme tietoja sinusta ja sinulta, mukaan lukien:

  • Suora vuorovaikutus. Saatat luovuttaa meille tietoja esimerkiksi täyttämällä lomakkeita tai olemalla meihin yhteydessä postitse, puhelimitse, sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa. Tämä käsittää henkilötiedot, joita luovutat, kun:
    • tilaat markkinointimateriaalia itsellesi;
    • luovutat henkilötietojasi tapahtumissa;
    • osallistut kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn;
    • käytät verkkosivustomme interaktiivista toiminnallisuutta; tai
    • otat meihin yhteyttä tai annat palautetta.
  • Automatisoitu tekniikka ja vuorovaikutus. Käyttäessäsi sivustoamme saatamme kerätä Käyttötietoja ja Teknisiä tietoja koskien laitteistoasi, verkkoselailun toimintoja ja tapoja, sekä yleistä internetin käyttöä automaattisesti. Keräämme tietoja käyttämällä evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita (lue lisää Evästepolitiikastamme).

4. MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI

Käytämme henkilötietojasi vain lain niin salliessa. Yleisimmät henkilötietojen käsittelyn käyttötilanteet ovat:

  • Kun teemme sopimuksen kanssasi tai toteutamme sitä.
  • Kun henkilötietojen käsittely on perustellusti meidän (tai kolmannen osapuolen) etujen mukaista ja tarpeellista, eivätkä perusoikeutesi kumoa näitä oikeuksia.
  • Kun meidän on noudatettava juridisia velvoitteita.

Löydät lisätietoja näistä lain sallimista käyttötavoista täältä: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/lawful-basis-for-processing/#ib3.

Yleisesti ottaen emme edellytä suostumusta sinulta voidaksemme laillisesti käsitellä henkilötietojasi, paitsi liittyen suoramarkkinointiviestinnän lähettämiseen. Sinulla on oikeus kieltää markkinointiviestintä milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖTARKOITUKSET

Seuraavassa on kuvaus kaikista henkilötietojesi käyttötavoista sekä lain perusta näille käyttötavoille. Kuvauksessa on lisätietoja myös siitä, mitä perusteltua tarvetta varten tietoja käsitellään. Huomaathan, että voimme käsitellä henkilötietojasi useampaan juridiseen perusteeseen nojaten, titeojen spesifisestä käyttötarkoituksesta riippuen.

KäyttötarkoitusTietojen tyyppiLaillinen käyttöperuste
Asiakassuhteen hoitaminen kanssasi:
(a) Ilmoittaessamme muutoksista ehtoihimme, tietosuojaselosteeseemme tai verkkosivustollemme
(b) Käsitellessämme asiakasyhteydenottoja, asiakaskyselyitä, valituksia tai kiistoja
(c) Pyytäessämme sinua antamaan tuotearvostelun tai vastaamaan kyselyyn
Henkilötiedot, Yhteystiedot, Markkinointi- ja viestintätiedot(a) Kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi
(b) Juridisen velvoitteen noudattamiseksi
(c) Perustellun tarpeen mukaisesti (pitääksemme rekisterimme ajan tasalla, tuotteidemme käyttötapojen tutkimiseksi, kehittääksemme liiketoimintaamme ja kerätäksemme tietoja markkinointistrategiaamme varten)
Jotta voit osallistua arvontoihin, kilpailuihin tai kyselyihinHenkilötiedot, Yhteystiedot, Käyttötiedot, Markkinointi- ja viestintätiedot(a) Kanssasi tekemämme sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi
(b) Perustellun tarpeen mukaisesti (tuotteidemme käyttötapojen tutkimiseksi, tuotekehitykseen sekä liiketoiminnan kasvattamiseksi)
Jakaaksemme tietoa uusista tuotteista, sinua mahdollisesti kiinnostavista tuotteista, kampanjoista tai tuotteisiimme liittyvistä erikoistarjouksistaHenkilötiedot, Yhteystiedot, Käyttötiedot, Tekniset tiedot, Markkinointi- ja viestintätiedot(a) Suostumus: jos pyydät meiltä tietoja tai olet luovuttanut tietojasi markkinointikäyttöön
Liiketoimintamme ja tämän verkkosivuston ylläpitämiseksi ja suojaamiseksi (mukaan lukien ongelmien kartoitus, tietojen analysointi, testaus, järjestelmän ylläpito, raportointi ja tietojen säilyttäminen)Henkilötiedot, Yhteystiedot, Tekniset tiedotPerustellun tarpeen mukaisesti (liiketoimintamme ylläpitämiseksi, ylläpito- ja IT-palveluiden tarjoamiseksi, tietoverkon turvallisuuden varmistamiseksi, petosten estämiseksi sekä liittyen liiketoiminnan uudellenjärjestelyihin tai konsernirakenteen järjestelyihin)
Data-analytiikan käyttöön, jotta voimme parantaa verkkosivustoamme, tuotteita/palveluitamme, markkinointiamme, asiakassuhteita ja asiakaskokemuksia, sekä kartoittaaksemme sivustomme käyttötrendejäTekniset tiedot, KäyttötiedotPerustellun tarpeen mukaisesti (tunnistaaksemme tuotteidemme ja palveluidemme asiakastyypit, ylläpitääksemme ja päivittääksemme verkkosivustoamme, kehittääksemme liiketoimintaamme ja kerätäksemme tietoja markkinointistrategiaamme varten)

Ota yhteyttä, jos haluat lisätietoja henkilötietojen käsittelyn tietystä juridisesta perusteesta tilanteissa, joissa taulukossa on mainittu useita perusteita.

TARJOUSKAMPANJAMME

Saatamme käyttää henkilötietojasi, yhteystietojasi, teknisiä tietoja, käyttötietoja sekä markkinointi- ja viestintätietoja määritellessämme, minkä palveluiden uskomme kiinnostavan sinua, mitä mahdollisesti tarvitset tai mikä vastaa yleisiä kiinnostuksen kohteitasi. Tämän avulla määrittelemme sinulle mahdollisesti relevantit tuotteet ja tarjoukset (kutsumme tätä markkinoinniksi). Saat meiltä markkinointiviestintää vain, jos olet pyytänyt meiltä tietoja, antanut meille henkilötietosi markkinointitarkoituksiin, etkä ole kieltänyt markkinointiviestien lähettämistä.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN MARKKINOINTI

Pyydämme nimenomaisen suostumuksen sinulta etukäteen ennen kuin jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin.

MARKKINOINNIN KIELTÄMINEN

Voit pyytää meitä tai kolmansia osapuolia lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä milloin tahansa osoitteeseen unsubscribe@quornfoods.com. Markkinointiviestien lähettämisen kieltäminen ei vaikuta henkilötietojen käsittelyyn muiden kuin suostumukseen perustuvien, lain sallimien käyttötarkoitusten osalta.

EVÄSTEET

Löydät tietoja sivustolla quorn.fi käyttämistämme evästeistä täältä.

KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS

Käytämme henkilötietojasi vain käyttötarkoituksiin, joihin tiedot on kerätty, ellei meillä ole kohtuullista perustetta käyttää tietoja toiseen, alkuperäisen tarkoituksen kanssa yhteensopivaan tarkoitukseen. Mikäli haluat selvityksen siitä, miten alkuperäinen ja uusi käyttötarkoitus vastaavat toisiaan, ota meihin yhteyttä.

Otathan huomioon, että saatamme käsitellä tai paljastaa henkilötietojasi ilman tietoasi tai suostumustasi yllä mainittujen sääntöjen mukaisesti, jos laki niin velvoittaa ja sallii. Tähän lukeutuu tiedonvaihto muiden yritysten ja organisaatioiden kanssa petosten torjumiseksi.

5. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN

Meillä saattaa olla tarve luovuttaa henkilötietojasi seuraaville osapuolille kappaleessa 4 mainittuihin käyttötarkoituksiin liittyen:

  • Muut Quorn Foods -konsernin yritykset, jotka toimivat yhteisesti rekisterinpitäjinä tai tietojen käsittelijöinä;
  • Palveluntarjoajat, jotka tarjoavat asiakaspalvelua, markkinointipalveluita ja IT- tai järjestelmähallinnan tukea;
  • Asiantuntijapalvelut, mukaan lukien asianajajat, pankkiirit, tilintarkastajat sekä vakuutusasiantuntijat, jotka tarjoavat pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpitopalveluita;
  • Verovirasto, tarkastajat ja muut viranomaiset, jotka edellyttävät ulkoista raportointia liittyen tietojen käsittelyyn tietyissä olosuhteissa;
  • Kolmannet osapuolet, joille saatamme myydä, siirtää tai fuusioida osia liiketoiminnastamme tai omistuksistamme. Vaihtoehtoisesti voimme pyrkiä ostamaan muita yrityksiä tai fuusioitumaan niiden kanssa. Mikäli liiketoiminnassamme tapahtuu muutoksia, uudet omistajat saattavat käyttää henkilötietojasi tämän ilmoituksen mukaisesti.

Edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat tietojesi luottamuksellisuutta ja käsittelevät tietojasi lain mukaisesti. Emme salli ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi heidän omiin käyttötarkoituksiinsa. Sallimme henkilötietojesi käytön vain tiettyihin, ohjeistuksemme mukaisiin tarkoituksiin.

6. MAAT, JOIHIN TIETOJASI LÄHETETÄÄN JA MIKSI

Quorn Foods toimii maailmanlaajuisesti. Siksi henkilötietojasi saatetaan siirtää yli maarajojen. Tämä osio selventää tilanteita, joissa näin saattaa käydä, sekä miten suojelemme yksityisyyttäsi ja oikeuksiasi.

Mikäli otat meihin yhteyttä Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolisesta maasta, antamasi tiedot päätyvät Quorn Foods -yritykselle Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa verkkopalvelimemme sijaitsevat. Voidaksemme vastata yhteydenottoihin, kyselyihin ja valituksiin, meille antamasi tiedot saatetaan siirtää, käsitellä tai jakaa muissa maissa sijaitseville konsernimme yrityksille tai kumppaniorganisaatioillemme, jotka auttavat palvelujemme tuottamisessa sekä tiedusteluusi vastaamisessa. Tämä edellyttää, että joissain tapauksissa henkilötietojasi siirretään Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle siihen maahan, missä kyselyyn vastaava konserniyritys tai kumppani sijaitsee; näiden muiden maiden tietosuojalait eivät välttämättä vastaa laajuudeltaan tai kattavuudeltaan Yhdistyneen kuningaskunnan lakia. Jos olet esimerkiksi asiakas, joka on lähettänyt kyselyn Filippiineiltä, me tulemme jakamaan henkilötietosi Filippiineillä sijaitsevalle paikalliselle toimistollemme, jotta he voivat auttaa kyselyysi vastaamisessa ja sen ratkaisemisessa. Mikäli otat meihin yhteyttä Yhdistyneen kuningaskunnan tai muun EU-maan sisältä, henkilötietojasi ei tulla siirtämään Yhdistyneen kuningaskunnan tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Kun siirrämme henkilötietojasi Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolelle, varmistamme aina, että tietosi suojataan vastaavalla tasolla. Edellytämme tietosi vastaanottavilta konserniyrityksiltämme ja kolmansilta osapuolilta riittäviä toimia tiedon suojaamiseksi silloin, kun laki edellyttää tiedon suojaamista tai suojatoimet ovat muuten puutteelliset.

Jos haluat tietää enemmän henkilötietojesi siirtämisestä maarajojen yli, voit ottaa yhteyttä tietosuojajohtajaamme osoitteeseen: customer.services@quornfoods.com.

7. TIETOTURVA

Käytössämme ovat asianmukaiset tietoturvatoimenpiteet, joilla estämme henkilötietojesi katoamisen vahingossa, niiden luvattoman käytön tai niihin pääsyn, muuttamisen tai paljastamisen. Lisäksi olemme rajanneet käyttöoikeuden henkilötietoihisi vain sellaisille työntekijöille, asiamiehille, alihankkijoille ja muille kolmansille osapuolille, joilla on liiketoiminnallinen peruste tietojen käyttöön. He käsittelevät henkilötietojasi vain ohjeidemme mukaisesti, ja heitä sitoo salassapitovelvollisuus.

Käytössämme ovat suojatoimenpiteet mahdollisten henkilötietoihin liittyvien tietovuotojen varalta. Ilmoitamme sinulle sekä vastaavalle lailliselle taholle epäillyn tietovuodon sattuessa tilanteen niin vaatiessa tai jos laki sitä edellyttää.

8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden alkuperäisten keräystarkoitusten kannalta, sekä lainsäädännöllisiin, kirjanpidollisiin ja raportointiin liittyviin vaateisiin liittyen.

Voidaksemme päätellä sopivan ajan henkilötietojesi säilyttämiseen, otamme huomioon henkilötietojen laajuuden, luonteen ja arkaluontoisuuden sekä tietojen luvattomasta käytöstä tai paljastumisesta mahdollisesti koituvan haitan. Otamme myös huomioon käyttötarkoituksen, jota varten tietojasi on käsitelty, arvioidaksemme voisiko lopputulosta saada aikaan muin keinoin, sekä mitkä lakisääteiset vaatimukset soveltuvat tilanteeseen. Tiedot erityyppisten henkilötietojen säilytysajoista löytyvät säilytyskäytännöistämme, jotka voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä.

On tärkeää, että sinusta säilyttämämme tiedot ovat totuudenmukaisia ja ajantasaisia. Pyydämme sinua ilmoittamaan meille, mikäli henkilötiedoissasi tapahtuu muutoksia asiakassuhteen aikana.

9. LAILLISET OIKEUTESI

Laki henkilötietojen käsittelystä suo sinulle oikeuksia suhteessa henkilötietoihisi tietyissä tilanteissa. Oikeuksiin lukeutuvat:

  • Oikeus pyytää nähdä henkilötietosi.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi korjattavan.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi poistettavan.
  • Oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö.
  • Oikeus pyytää rajoitusta henkilötietojesi käyttötarkoituksiin.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi siirrettävän.
  • Oikeus peruuttaa lupa henkilötietojesi käyttöön.

Lisätietoa oikeuksistasi löytyy täältä: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/.

Mikäli haluat käyttää jotain oikeuksistasi, ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: customer.services@quornfoods.com.

Mistään oikeuksiesi käyttämisestä, kuten pääsystä henkilötietoihisi, ei peritä maksua. Voimme kuitenkin periä sinulta kohtuulliseksi katsomamme korvauksen, mikäli pyyntösi on selkeästi perusteeton, toistuva tai kohtuuton. Vastaavasti voimme myös pidättää oikeuden olla vastaamatta pyyntöösi näissä olosuhteissa.

Saatamme tarvita todistuksen henkilöllisyydestä. Tämä tietoturvatoimenpide takaa, että henkilötietojasi ei luovuteta sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta tietojen saamiseen.