Quorn

Tietosuoja

Quorn Foods ("Quorn Foods", "me", "meitä", "meidän") kunnioittaa jokaisen verkkosivulla vierailevan henkilön yksityisyyttä ja ottaa henkilötietojen suojaamisen vakavissaan. Tämä tietosuojailmoitus kertoo, kuinka huolehdimme henkilötiedoistasi vieraillessasi verkkosivullamme ja informoi yksityisyydensuojastasi. Tämä tietosuojailmoitus on jaettu osiin, jotta voit tutkia alla olevia aihealueita hiirtä napsauttamalla.

  1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ ME OLEMME
  2. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINUSTA
  3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN
  4. MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI
  5. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN
  6. MAAT JOIHIN HENKILÖTIETOJASI LUOVUTETAAN JA MIKSI
  7. TIETOTURVA
  8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN
  9. LAINMUKAISET OIKEUTESI

1. TÄRKEÄÄ TIETOA JA KEITÄ ME OLEMME

TÄMÄN TIETOSUOJASELOSTEEN TARKOITUS

Tässä tietosuojaselosteessa kerrotaan, kuinka keräämme ja käytämme henkilötietojasi. On tärkeää, että luet tämän tietosuojaselosteen huolellisesti ja yhteydessä kaikkiin jatkossa julkaisemiimme selosteisiin, joita saatamme julkaista henkilötietojasi kerätessä tai käyttäessä, jotta olet tietoinen henkilötietojesi käyttötavoista. Tämä tietosuojaseloste ei korvaa aikaisemmin julkaisemiamme selosteita, vaan täydentää niitä.

Tätä sivustoa ei ole tarkoitettu lapsille, emmekä tietoisesti kerää lapsiin liittyviä tietoja.

REKISTERINPITÄJÄ

Marlow Foods Limited (t/a Quorn Foods) on rekisteröity Englannissa ja Walesissa kaupparekisterinumerolla. 01752242 ja rekisteröity toimipaikkamme osoitteessa Station Road, Stokesley, TS9 7AB, toimii rekisterinpitäjänä, ja on siten vastuussa henkilötiedoistasi.

Olemme nimenneet tietosuojavastaavan, joka on vastuussa tähän tietosuojaselosteeseen liittyvistä kysymyksistä. Mikäli sinulla on kysymyksiä, kommentteja tai pyyntöjä, ota meihin yhteyttä alla olevien yhteystietojen avulla tai täyttämällä oheinen yhteydenottolomake.

YHTEYSTIEDOT

Tietosuojavastaavan nimi tai titteli: David Bigley

Sähköpostiosoite: customer.services@quornfoods.com.

Postiosoite: Consumer Service, Quorn Foods, Station Road, Stokesley, North Yorkshire, TS9 7BR.

Olet oikeutettu milloin tahansa tekemään valituksen Yhdistyneen kuningaskunnan tietoturvakäytännöistä vastaavan valtuutetun toimistoon: Information Commissioner's Office (ICO), (www.ico.org.uk). Arvostaisimme kuitenkin suoraa yhteydenottoasi ja mahdollisuutta vastata huolenaiheisiisi, ennen kuin lähestyt tietosuojavaltuutettua, joten pyydämme sinua ottamaan ensin meihin yhteyttä.

MUUTOKSET TIETOSUOJASELOSTEESEEN

Tätä versiota on viimeksi päivitetty 26. maaliskuuta, 2018. Aikaisemmat versiot saa ottamalla meihin yhteyttä. Muutoksista tietosuojakäytäntöömme ilmoitamme tällä verkkosivulla.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN LINKIT

Tämä verkkosivu saattaa sisältää linkkejä kolmansien osapuolten verkkosivuille ja sovelluksiin. Napsauttamalla näitä linkkejä tai sallimalla nämä yhteydet saatat antaa kolmansien osapuolten kerätä tai jakaa tietoja sinusta. Emme valvo näitä kolmansien osapuolten verkkosivustoja, emmekä ole vastuussa niiden tietosuojakäytännöistä. Poistuessasi verkkosivultamme suosittelemme, että luet jokaisen vierailemasi verkkosivun tietosuojaselosteen.

2. MITÄ TIETOJA KERÄÄMME SINUSTA

Henkilödata, tai henkilötiedot, käsittää kaiken sellaisen tiedon, josta yksityishenkilö on mahdollista tunnistaa. Se ei koske tietoa, josta henkilöllisyys on poistettu (anonyymi data).

Voimme kerätä, käyttää, tallentaa ja siirtää sinuun liittyviä tietoja, mukaan lukien:

  • Henkilötiedot kuten nimi ja titteli.
  • Yhteystiedot kuten postiosoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.
  • Tekniset tiedot kuten IP-osoite, aikavyöhyke- ja sijaintiasetukset, liikkuva data, blogitiedot, käyttöjärjestelmä ja selaimen tyyppi, sekä muu soveltuva teknologia laitteissa, joiden avulla kirjaudut tälle sivustolle.
  • Käyttöhistoria joka kertoo kuinka käytät verkkosivustoamme.
  • Markkinointi- ja viestintätiedot jotka sisältävät mieltymyksesi markkinointiviestien ja muiden viestien vastaanottamiseksi.

Voimme myös kerätä, käyttää ja jakaa Koontidataa kuten esimerkiksi väestö- ja tilastotietoja liittyen selaustoimiin ja kuvioihin, mihin tahansa tarkoitusperiin, kuten esimerkiksi järjestelmähallintaan. Koontidata voi olla peräisin henkilötiedoistasi, mutta sitä ei laillisesti pidetä henkilötietona, sillä tiedot eivät suoraan tai epäsuorasti paljasta henkilöllisyyttäsi.

3. MITEN HENKILÖTIETOJASI KERÄTÄÄN?

Käytämme eri tapoja kerätäksemme tietoja sinusta ja sinulta, mukaan lukien:

  • Suora vuorovaikutus. Voit antaa meille tietoja esimerkiksi täyttämällä lomakkeita, tai olemalla meihin yhteydessä postitse, puhelimitse, sähköpostitse, tai muin tavoin. Tämä käsittää henkilötiedot, joita luovutat, kun:
    • tilaat markkinointimateriaalia;
    • luovutat henkilötietojasi tapahtumissa;
    • osallistut kilpailuun, kampanjaan tai kyselyyn;
    • käytät mitä tahansa vuorovaikutuksellisia sovelluksia verkkosivullamme; tai
    • otat meihin yhteyttä tai annat palautetta.
  • Automatisoitu tekniikka ja vuorovaikutus. Käyttäessäsi sivustoamme saatamme automaattisesti kerätä laitteistosi teknisiä tietoja, selaustoimia ja kuvioita, sekä yleistä internetin käyttöä. Keräämme tietoja käyttämällä evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita.

4. MITEN KÄYTÄMME HENKILÖTIETOJASI

Käytämme henkilötietojasi vain lain sallimissa rajoissa. Yleisimmin käytämme henkilötietojasi seuraavissa tapauksissa:

  • Kun meidän on allekirjoitettava tai päästävä sopimukseen kanssasi.
  • Kun se katsotaan aidosti meidän (tai kolmannen osapuolen) etujen mukaiseksi ja tarpeelliseksi, eivätkä lailliset oikeutesi kumoa näitä oikeuksia.
  • Kun meidän on noudatettava lainsäädännöllisiä velvoitteita.

Lisätietoa asiaankuuluvasta lainsäädännöstä löytyy täältä: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/lawful-basis-for-processing/#ib3.

Yleisesti ottaen emme velvoita suostumustasi voidaksemme laillisesti käsitellä henkilötietojasi, paitsi liittyen suoramarkkinointiviestintään. Sinulla on oikeus kieltää suoramarkkinointiviestintä milloin tahansa ottamalla meihin yhteyttä.

HENKILÖTIETOJESI KÄYTTÖTARKOITUKSET

Ohessa kuvaus kaikista tavoista ja niiden laillisista perusteista, joiden mukaisesti aiomme käyttää henkilötietojasi. Olemme myös selventäneet miksi ja missä kohdin tämä on etujemme mukaista. Pyydämme ottamaan huomioon, että henkilötietoja voidaan käyttää useamman kuin yhden laillisen perusteen turvin, tiedon käyttötarkoituksesta riippuen.

Käyttötarkoitus Tietotyyppi Laillinen käyttöperuste
Molemminpuolisen asiakassuhteen hoitaminen:(a) Ilmoittaessamme muutoksista ehtoihimme, tietosuojakäytäntöömme tai verkkosivullemme (b) Pyytäessämme sinua jättämään arvostelun tai täyttämään kyselyn (c) Käsitellessämme asiakasyhteydenottoja, kyselyitä, hakemuksia, valituksia tai kiistoja Henkilöllisyys, Ota yhteyttä, Markkinointi ja Viestintä (a) Sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi (b) Laillisen velvoitteen noudattamiseksi (c) Etujemme mukaisesti (pitääksemme asiakasrekisterimme ajantasalla, tuotteidemme käyttötarkoitusten tutkimiseksi, kehittääksemme liiketoimintaamme suhteessa markkinointistrategiaamme)
Jotta voit osallistua arvontoihin, kilpailuihin tai kyselyihin Henkilöllisyys, Ota yhteyttä, Käyttö, Markkinointi ja Viestintä (a) Sopimuksen täytäntöönpanemiseksi tai sopimusta edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi pyynnöstäsi (b) Etujemme mukaisesti (tutkiaksemme kuinka asiakkaat käyttävät tuotteitamme ja palvelujamme, niiden kehittämiseksi ja liikevaihtomme kasvattamiseksi)
Liiketoimintamme ja tämän verkkosivun ylläpitämiseksi (mukaan lukien ongelmien kartoitus, tietojen analysointi, testaus, järjestelmähuolto, raportointi ja tietojen tallennus) Henkilöllisyys, Ota yhteyttä, Tekniset tarkoitukset (a) Etujemme mukaisesti (liiketoimintamme ylläpitämiseksi, IT- ja tietopalveluiden tarjoamiseksi, verkkoturvallisuuden puolesta estääksemme petoksia liittyen yritysten uudelleenjärjestelyihin) (b) Laillisen velvoitteen noudattamiseksi
Käyttääksemme tietoanalyysia, jotta voimme parantaa verkkosivua, tuotteita/palveluita, markkinointia, asiakassuhteita- ja kokemuksia, ja kartoittaaksemme verkkosivun käyttötrendejä Tekniset tarkoitukset, Käyttö Etujemme mukaisesti (tunnistaaksemme tuotteiden ja palveluiden asiakastyypit, ylläpitääksemme ja päivittääksemme verkkosivuamme, kehittääksemme liiketoimintaamme suhteessa markkinointistrategiaamme)

Ota yhteyttä, jos henkilötietojasi on käytetty useampaan kuin yhteen yllämainittuun käyttötarkoitukseen, ja mikäli tarvitset lisätietoa niistä laillisista perusteista, joihin olemme nojanneet.

TARJOUSKAMPANJAMME

Saatamme käyttää henkilöllisyyttäsi, yhteystietojasi, sekä teknisiä- että käyttötietojasi määritellessämme, mitä palveluita uskomme sinun haluavan tai tarvitsen, tai yleisiä kiinnostuksenkohteitasi. Tämän avulla määrittelemme sinulle mahdollisesti soveltuvat tuotteet ja tarjoukset (kutsumme tämä markkinoinniksi). Saat meiltä markkinointiviestintää jos olet pyytänyt meiltä tietoja, tai mikäli annoit meille henkilötietoja markkinointitarkoituksia varten osallistuessasi kilpailuun, rekisteröityessäsi tarjouskampanjaan, tai annoit meille yhteystietosi jossakin tilaisuudessa, toisin sanoen kussakin tapauksessa et ole kieltäytynyt markkinointiviestien vastaanottamisesta.

KOLMANSIEN OSAPUOLTEN MARKKINOINTI

Velvoitamme sinulta etukäteisen suostumuksen ennen kuin jaamme henkilötietojasi kolmansien osapuolten markkinointitarkoituksiin.

MARKKINOINNISTA KIELTÄYTYMINEN

Voit pyytää meitä, tai kolmansia osapuolia, lopettamaan markkinointiviestien lähettämisen sinulle koska tahansa ottamalla meihin yhteyttä milloin tahansa osoitteeseen unsubscribe@quornfoods.com. Mikäli kieltäydyt markkinointiviestien vastaanottamisesta, tällä ei ole vaikutusta henkilötietoihin, jotka olet antanut meille tuote- tai palvelukokemuksen tai muun kanssakäymisen seurauksena.

EVÄSTEET

Evästeet tallentuvat tietokoneesi kovalevylle. Evästeet auttavat meitä parantamaan verkkosivuamme sekä tarjoamaan parempaa ja henkilökohtaisempaa palvelua. Niiden avulla voimme:

  • arvioida käyttäjiemme määrän ja käyttömieltymykset, tallentamaan tietoja mieltymyksistäsi, ja siten muokkaamaan verkkosivuamme kiinnostuksenkohteidesi perusteella;
  • nopeuttaa verkkohakujasi ja tunnistaa käyttämäsi laitteen palatessasi verkkosivullemme.

Voit muuttaa verkkoselaimesi asetuksia ja torjua osan tai kaikki verkkoevästeet, tai asettaa varoituksen verkkosivujen lähettäessä tai käyttäessä evästeitä. Mikäli estät tai torjut evästeiden käytön, ota huomioon, että jotkin tämän verkkosivun osat saattavat olla latautumatta tai lopettaa toimintansa. Ellet ole asettanut verkkoselaintasi torjumaan evästeitä, verkkosivumme julkaisee evästeitä sitä käytettäessä.

KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTOS

Käytämme henkilötietojasi vain tietojen keräämiseen tarkoitettuun käyttötarkoitukseen, ellemme koe tietojen käyttöa kohtuulliseksi muuhun käyttötarkoitukseen, sellaiseen joka on yhteensopiva alkuperäisen käyttötarkoituksen kanssa. Mikäli haluat selvityksen siitä, miten alkuperäinen ja uusi käyttötarkoitus vastaavat toisiaan, ole hyvä ja ota meihin yhteyttä.

Pyydämme sinua huomioimaan, että saatamme käyttää tai paljastaa henkilötietojasi ilman tietoasi tai suostumustasi, kuten yllämainituissa säännöissä erotellaan, lain niin määrätessä tai salliessa. Tähän lukeutuu tiedonvaihto muiden yritysten ja järjestöjen kanssa petosten torjumiseksi.

5. HENKILÖTIETOJESI LUOVUTTAMINEN

Voimme joutua jakamaan henkilötietojasi seuraaville osapuolille niihin käyttötarkoituksiin, jotka on listattu ylläolevaan taulukkoon (kappale 4).

  • Muut yritykset Quorn Foods' group -ryhmän sisällä, jotka toimivat yhteisinä rekisterinpitäjinä tai tietojen käsittelijöinä;
  • Palveluntarjoajat jotka tarjoavat asiakaspalvelua, markkinointipalveluita, sekä IT- että järjestelmähallinnan tukea;
  • Asiantuntijat mukaan lukien asianajajat, pankkiirit, tilintarkastajat sekä vakuutusammattilaiset, jotka tarjoavat palveluita pankki-, laki-, vakuutus- ja kirjanpidon saralla;
  • Verovirasto, tarkastajat ja muut viranomaiset, jotka edellyttävät ulkoista raportointia liittyen tietojen käsittelyyn tietyissä olosuhteissa;
  • Kolmannet osapuolet, joiden kanssa voimme yhdistyä, tai joille voimme siirtää tai yhdistää osia yrityksestämme tai eduistamme. Vaihtoehtoisesti voimme pyrkiä hankkimaan muita yrityksiä tai yhdistämään liiketoimintamme niiden kanssa. Mikäli liiketoiminnassamme tapahtuu muutoksia, uudet omistajat saattavat käyttää henkilötietojasi tämän ilmoituksen mukaisesti.

Edellytämme, että kaikki kolmannet osapuolet kunnioittavat tietojesi luottamuksellisuutta, ja käsittelevät tietojasi lainmukaisesti. Emme salli ulkopuolisten palveluntarjoajien käyttää henkilötietojasi heidän omiin käyttötarkoituksiinsa, vaan sallimme henkilötietojesi käytön vain tiettyihin, ohjeistuksemme mukaisiin tarkoituksiin.

6. MAAT JOIHIN TIETOJASI LÄHETETÄÄN JA MIKSI

Koska Quorn Foods toimii maailmanlaajuisesti henkilötietojasi saatetaan siirtää kansainvälisesti. Tämä osio selventää miksi, ja miten suojelemme yksityisyyttäsi ja oikeuksiasi.

Mikäli otat meihin yhteyttä Yhdistyneen kuningaskunnan ulkopuolisesta maasta, antamasi tiedot päätyvät Quorn Foods -yritykselle Yhdistyneeseen kuningaskuntaan, jossa verkkopalvelimemme sijaitsevat. Voidaksemme vastata yhteydenottoihin, kyselyihin ja valituksiin, meille antamasi tiedot saatetaan lähettää, käsitellä tai jakaa oman ryhmämme yritysten kanssa, tai välittäjien, asiamiesten tai palvelukumppanien kanssa, joiden toimipaikka sijaitsee eri maassa, jotka auttavat palveluntarjonnassa sekä kyselysi ratkaisemisessa. Tämä edellyttää että joissain tapauksissa henkilötietojasi siirretään Euroopan Talousalueen (EEA) ulkopuolelle, siihen maahan, missä kyselyyn vastaava ryhmän yritys, jakelija, asiamies tai palvelukumppani sijaitsee; näiden muiden maiden tietosuojalait eivät välttämättä vastaa laajuudeltaan tai kattavuudeltaan Yhdistyneen kuningaskunnan lakia. Jos olet esimerkiksi asiakas, joka on lähettänyt kyselyn Filippiineiltä, me tulemme jakamaan henkilötietosi Filippiineillä sijaitsevan paikallisen toimistomme kanssa, jotta he voivat auttaa meitä kyselyysi vastaamisessa ja sen ratkaisemisessa. Mikäli otat meihin yhteyttä Yhdistyneen kuningaskunnan tai muun Euroopan Talousalueeseen lukeutuvan maan sisältä, henkilötietojasi ei tulla siirtämään talousalueen ulkopuolelle.

Aina kun siirrämme henkilötietojasi EEA:n ulkopuolelle suoritamme toimenpiteitä varmistaaksemme, että tietojasi suojellaan saman tasoisesti, ja edellytämme sekä ryhmän yrityksiä että kolmansia osapuolia, jotka vastaanottavat tietosi, antamaan vakuita turvatoimenpiteistään. Hyödynnämme Euroopan komission vakiomuotoisia tietosuojalausekkeita (ns. Mallilausekkeita). Lisätietoa löytyy täältä Euroopan komissio: Mallilausekkeita henkilötietojen siirrosta kolmansiin maihin.

Jos haluat tietää enemmän henkilötietojesi kansainvälisistä siirroista, voit ottaa yhteyttä tietosuojajohtajaamme osoitteessa: customer.services@quornfoods.com.

7. TIETOTURVA

Olemme panneet käyntiin tarvittavat turvatoimenpiteet estääksemme henkilötietojesi vahingollisen katoamisen tai sen luvattoman käytön tai saannin, mukaan lukien sen muuttamisen tai tietojen paljastamisen. Lisäksi olemme rajanneet käyttöoikeuden henkilötietoihisi vain niille työntekijöille, asiamiehille, urakoitsijoille ja muille kolmannen osapuolen henkilöille, joiden on liiketoiminnallisista syistä oikeus tietää. He käsittelevät henkilötietojasi vain meidän ohjeidemme mukaisesti, ja heitä sitoo salassapitovelvollisuus.

Meillä on suojatoimenpiteitä mahdollisten henkilötietoihin liittyvien tietovuotojen varalta, ja ilmoitamme sinulle sekä vastaavalle lailliselle taholle epäillyn tietovuodon sattuessa, ja niin kuin laissa meiltä edellytetään.

8. HENKILÖTIETOJEN SÄILYTTÄMINEN

Säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan kuin se on tarpeen niiden alkuperäisten keräystarkoitusten kannalta, mukaan lukien lainsäädännölliset, tilinpidolliset ja ilmoitukselliset vaateet.

Voidaksemme päätellä sopivan ajan henkilötietojesi säilyttämiseen otamme huomioon tietojen määrän, luonteen ja sen arkaluontoisuuden, sekä tietojen luvattomasta käytöstä tai sen luovuttamisesta mahdollisesti koituvan haitan. Otamme myös huomioon käyttötarkoituksen, jota varten tietojasi on käytetty, arvioidaksemme voisiko lopputulosta saada aikaan muin keinoin, sekä lakisääteiset vaatimukset. Tiedot erityyppisten henkilötietojesi säilytysajoista löytyvät säilytyskäytännöistämme, jotka voit pyytää ottamalla meihin yhteyttä.

On tärkeää, että sinusta säilyttämämme tiedot ovat paikkaansa pitäviä ja ajankohtaisia. Pyydämme sinua ilmoittamaan meille, mikäli henkilötiedoissasi tapahtuu muutoksia palvelusuhteemme aikana.

9. LAILLISET OIKEUTESI

Laki henkilötietojen käsittelystä suo sinulle oikeuksia tietyissä tilanteissa suhteessa henkilötietoihisi. Oikeuksiin lukeutuvat:

  • Oikeus pyytää nähdä henkilötietosi.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi korjattavan.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi poistettavan.
  • Oikeus kieltää henkilötietojesi käyttö.
  • Oikeus pyytää rajoitusta henkilötietojesi käyttötarkoituksiin.
  • Oikeus pyytää henkilötietojasi siirrettävän.
  • Oikeus peruuttaa lupa henkilötietojesi käyttöön.

Lisätietoa oikeuksistasi löytyy täältä: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-the-general-data-protection-regulation-gdpr/individual-rights/.

Mikäli haluat harjoittaa jotain oikeuksistasi, ole hyvä ja ota yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen: customer.services@quornfoods.com.

Mistään oikeuksiesi harjoittamisesta, kuten pääsystä henkilötietoihisi, ei peritä maksua. Voimme kuitenkin periä sinulta kohtuulliseksi katsomamme summan, mikäli pyyntösi on perusteeton, toistuva tai kohtuuton. Vastaavasti voimme myös pidättää oikeuden olla vastaamatta pyyntöösi näissä olosuhteissa.

Saatamme tarvita todistuksen henkilöllisyydestä. Tämä suojatoimenpide takaa, että henkilötietojasi ei luovuteta sellaisille henkilöille, joilla ei ole oikeutta tietojen saamiseen.