Skip to main content

Usein kysyttyä

AUTAMME MIELELLÄMME

Löydä vastaukset kaikkiin usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Quorn®-tuotteita, ravintoarvoja ja ekologisuustietojamme.

Usein kysyttyä

Valitse aihe alta.

Kestävyys Usein kysyttyä

Miksi Quorn-tuotteet pakataan muoviin?

Olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen. Teemme kovasti töitä vähentääksemme tuotteidemme ympäristövaikutuksia.

Vuoteen 2025 mennessä aiomme:

  1. Ryhtyä toimeen ongelmallisten tai tarpeettomien kertakäyttöisten pakkausten poistamiseksi
  2. Käyttää muovipakkauksia, jotka ovat 100 % uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai biohajoavia
  3. Kierrättää tai kompostoida 70 % muovipakkauksistamme
  4. Käyttää keskimäärin 30 % kierrätettyä materiaalia kaikissa muovipakkauksissamme

Voinko kierrättää Quorn-pakkaukset?

Yli 70 % Quorn-pakkauksista voi kierrättää. Kaikissa tuotteissamme on kierrätysmerkintä, joka ohjeistaa, mitä ja miten voit kierrättää. Suurin osa pakkauksistamme on laajasti kierrätettävää materiaalia. Paikalliset kierrätysmahdollisuudet saattavat kuitenkin vaikuttaa siihen, miten voit kierrättää eri materiaalit. Vuoteen 2025 mennessä olemme sitoutuneet saavuttamaan 100 % kierrätettävyyden tuotteidemme pakkauksissa.

Miksi Quorn-tuotteissa käytetään palmuöljyä?

Käytämme palmuöljyä Quorn-tuotteissa silloin, kun se on välttämätöntä tuotteen hyvän maun ja rakenteen takia. Noudatamme Maailman luonnonsäätiön ohjeistusta ja käytämme ainoastaan RSPO-segregoitua, sertifioitua ja kestävästi tuotettua palmuöljyä. Käytämme vain hyvin vähän palmuöljyä: vain 0,0001% koko maailmassa tuotetusta määrästä.

Palmuöljyllä on etuja, joista ei usein puhuta. Sen tuotanto on erittäin tehokasta ja se tuottaa enemmän satoa kuin muut öljyt. Muiden öljytyyppien käyttö vaatisi 4–10 kertaa enemmän maa-alaa. Palmuöljyn korvaaminen jollain toisella öljyllä aiheuttaisi enemmän ympäristövaikutuksia.

Käytättekö kestävästi tuotettua palmuöljyä?

Kyllä. Quorn käyttää vain 100 % sertifioitua, kestävästi tuotettua palmuöljyä, ja on toiminut näin jo vuodesta 2014. Olemme sitoutuneet käyttämän vain korkeimmat standardit täyttävää, sertifioitua, kestävästi tuotettua palmuöljyä. Vuonna 2019 pääsimme 100 % tasoon täysin segregoidun Roundtable for Sustainable Palm Oil (RSPO) -palmuöljyn käytössä. Kaikki käyttämämme palmuöljy erotetaan fyysisesti ei-kestävästi tuotetusta palmuöljystä läpi tuotantoketjun, tehtaasta valmistukseen ja lopputuotteeseen asti. Jatkamme yhteistyötä RSPO:n, alihankkijoidemme, alan järjestöjen ja muiden yritysten kanssa varmistaaksemme, että kaikki maailmassa valmistettu palmuöljy olisi kestävästi tuotettua.

Mistä löydän lisätietoja Quorn Foodsin toiminnan hiilijalanjäljestä?

Löydät lisätietoja toimintamme hiilijalanjäljestä ja muista kestävän toiminnan hankkeistamme Kestävän toiminnan raportistamme. Vuonna 2021 onnistuimme laskemaan yhtä avainmittaria: kasvihuonekaasujen (GHG) päästöjä tuotantotonnia kohden. Pääsimme 83 % laskuun vuoden 2012 vertailulukuun verrattuna. Olemme ylpeitä tuloksesta, joka on syntynyt voimakkaasta liiketoiminnan kasvusta huolimatta. Se ei kuitenkaan riitä meille. Tavoitteemme on hiilineutraalius omissa toiminnoissamme vuoteen 2030 mennessä ja koko toimitusketjussamme vuoteen 2040 mennessä.

Käytetäänkö Quorn-tuotteissa vapaan kanan munia?

Kyllä. Quorn-tuotteissa käytetään vapaan kanan munia. Yrityksenä haluamme edistää eläinten hyvinvointia. Meillä on erittäin tiukka ohjeistus tuotteissamme käytettäviä kananmunia koskien. Saimme tunnustuksen toiminnastamme, kun Quorn voitti ”Good Egg Award” -palkinnon Compassion in World Farming -kilpailussa. Käytämme vapaan kanan munia Quornin kasvistuotteissa. Quornin vegaanituotteissa sen sijaan käytämme sidonta-aineena perunaproteiinia.

Tarvitsetko edelleen apua?

Täytä vain alla oleva lomake ja olemme yhteydessä.

Haluatko mieluummin keskustella kanssamme suoraan?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai lähettää postia ystävälliselle asiakaspalvelutiimillemme.

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite:

asiakaspalvelu@quornfoods.com

Asiakaspalvelun postiosoite:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR,
Iso-Britannia

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.