Skip to main content

Usein kysyttyä

AUTAMME MIELELLÄMME

Löydä vastaukset kaikkiin usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Quorn®-tuotteita, ravintoarvoja ja ekologisuustietojamme.

Usein kysyttyä

Valitse aihe alta.

Ravintoarvot Usein kysyttyä

Voiko Quorn-tuotteille olla intolerantti?

Löydät lisätietoja mahdollisesta Quorn-intoleranssista tietosivultamme.

Ovatko Quorn-tuotteet gluteenittomia?

Gluteenittomat tuotteemme on merkitty selkeästi gluteeniton-merkinnällä. Löydät gluteenittoman valikoimamme tuotesivultamme.

Mitä Quorn mykoproteiini on?

Quorn mykoproteiini on ainesosa, jota käytetään kaikissa Quorn-tuotteissa. Se valmistetaan luonnollisesta, ravinteikkaasta sienestä, joka sisältää runsaasti proteiinia, runsaasti kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa, eikä ollenkaan kolesterolia. Quorn mykoproteiinin valmistaminen kuluttaa 90 % vähemmän maa-alueita ja vettä ja tuottaa vähemmän hiilipäästöjä kuin eläinproteiinin tuottaminen. Siksi se on planeetan kannalta parempi vaihtoehto. Löydät lisätietoja täältä.

Vähentääkö Quorn suolan käyttöä?

Olemme ylpeitä siitä, että lähes jokaisessa tuotteessamme on alle 1,5 g suolaa / 100 g. Harvat poikkeukset tästä johtuvat vain siitä, että yritämme tehdä siirtymän prosessoidusta lihasta lihattomaan ruokavalioon mahdollisimman helpoksi. Yritämme aina minimoida suolan tuotteissamme.

Sisältävätkö Quorn-tuotteet pähkinää?

Tällä hetkellä valmistamme muutamaa Quorn-tuotetta laitoksessa, jossa käsitellään myös pähkinöitä. Jos tämä muodostaa riskin, tieto on merkittynä tuoteselosteeseen pakkauksen takaosaan lihavoidulla tekstillä.

Ovatko Quorn-tuotteet halal?

Quorn-valikoimassa on useita tuotteita, joissa on Halal-hyväksyntä. Quorn on lihaton valmiste. Halal-merkintä varmistaa, että tuotteessa tai sen valmistuksessa ei ole käytetty alkoholia. Saat tiedot halal-tuotteista ottamalla meihin yhteyttä.

Sisältävätkö Quorn-tuotteet soijaa ja onko se kestävästi tuotettua?

Vaikka Quornin pääainesosa on Quorn mykoproteiini, joidenkin tuotteidemme resepteissä käytetään soijapohjaisia aineita, kuten soijakastiketta tai edamamepapuja. Quorn on sitoutunut käyttämään kaikissa tuotteissaan vain sertifioitua, kestävästi tuotettua soijaa, jonka tuotannossa ei ole tuhottu sademetsää. Edellytämme myös kaikilta alihankkijoiltamme sertifikaattia kaikkien Quorn-tuotteissa käytettyjen soijavalmisteiden osalta.

Ovatko Quorn-tuotteet kosher?

Osa Quorn-tuotteista on kosher ja niillä on Manchester Beth Din -organisaation Kosher-hyväksyntä. Käy Manchester Beth Din - sivustolla ja tee haku sanalla Quorn. Näin löydät hyväksytyt tuotteemme.

Ovatko Quorn-tuotteet terveellisiä?

Emme väitä tietävämme lopullista vastausta siihen, mikä on terveellistä, mutta pyrimme tarjoamaan laajan valikoiman eri elämäntyyleihin, ruoanlaittotapoihin ja terveystottumuksiin sopivia ruokavaihtoehtoja.

Kaikkien Quorn-tuotteiden sisältämä mycoprotein on ravitseva proteiini, joka sopii osaksi terveellistä, tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota. Se sisältää runsaasti proteiinia ja kuitua, vähän tyydyttynyttä rasvaa eikä lainkaan kolesterolia. Tämä korkealaatuinen proteiini sisältää kaikkia yhdeksää välttämätöntä aminiohappoa, joita ihmiskeho ei tuota ja jotka on saatava ravinnosta. Quorn-mycoprotein sisältää useita vitamiineja ja kivennäisaineita, on riboflaviinin lähde ja sisältää runsaasti koliinia, folaattia, mangaania, fosforia ja sinkkiä.

Tietyissä Euroopan maissa pakkauksissa käytettävässä, ravinneprofilointiin perustuvassa NutriScore-ravintomerkintäjärjestelmässä 89 % Quornin maailmanlaajuisesta tuotevalikoimasta on luokiteltu joko A- tai B-luokkaan ja katsotaan näin terveellisemmäksi vaihtoehdoksi. Voit lukea tästä lisää täältä.

Onko Quorn-tuotteissa vähän tyydyttynyttä rasvaa?

Useissa Quorn-tuotteissa on vähän tyydyttynyttä rasvaa. Näissä tuotepakkauksissa on selkeä maininta tuotteen kannessa, jotta sinun olisi helpompi valita terveellinen tuote.

Paljonko proteiinia Quornissa on?

Kaikkien Quorn-tuotteiden ytimessä on Quorn-mykoproteiini, ainutlaatuinen superproteiinimme. Löydät kunkin Quorn-tuotteen proteiinipitoisuuden ja muut ravintosisältötiedot tältä sivustolta tai pakkausten kääntöpuolilta.

Mistä Quorn Rouhe on valmistettu?

Quorn Rouheen ytimessä on muiden Quorn-tuotteiden tapaan Quorn-mykoproteiini: superproteiini, josta saadaan herkullisia lihattomia aterioita.

Soveltuuko Quorn vauvalleni tai pienelle lapselleni?

Quorn-tuotteita voidaan lisätä osaksi vauvojen ja pienten lasten monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota turvallisesti kuuden kuukauden iästä alkaen.

Tarvitsetko edelleen apua?

Täytä vain alla oleva lomake ja olemme yhteydessä.

Haluatko mieluummin keskustella kanssamme suoraan?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai lähettää postia ystävälliselle asiakaspalvelutiimillemme.

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite:

asiakaspalvelu@quornfoods.com

Asiakaspalvelun postiosoite:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR,
Iso-Britannia

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.