Skip to main content

Usein kysyttyä

AUTAMME MIELELLÄMME

Löydä vastaukset kaikkiin usein kysyttyihin kysymyksiin koskien Quorn®-tuotteita, ravintoarvoja ja ekologisuustietojamme.

Usein kysyttyä

Valitse aihe alta.

Yhtiö Usein kysyttyä

Mistä voin ostaa Quorn-tuotteita?

Voit ostaa Quorn-tuotteita ruokakaupoista kaikkialta Suomesta. Kauppias tai kauppaketju päättää tuotevalikoiman, ja se vaihtelee myymälöittäin.

Löydät lisätietoja Quorn-tuotteita myyvistä kaupoista -sivultamme. Löydät kaikkien saatavilla olevien tuotteiden tiedot täältä.

Keksin uuden tuoteidean. Miten voin jakaa sen teille?

Uudet tuoteideat ovat aina kiinnostavia! Ota yhteyttä meihin osoitteessa ja kerro meille siitä. Tuotekehitystiimimme keksii koko ajan uudenlaisia tuotteita. He kuulevat ideastasi innolla!

Mistä saan alennuskupongin Quorn-tuotteille?

Quorn-tuotteille ei tällä hetkellä ole olemassa alennuskuponkeja, mutta vähittäiskaupan tarjouskampanjoita on käynnissä läpi vuoden.

Miten pääsen töihin Quornille?

Etsimme koko ajan lahjakkaita ihmisiä töihin Quornille, auttamaan tavoitteidemme saavuttamisessa. Jos haluat ottaa haasteen vastaan, tutustu työpaikkoihin avointen työpaikkojen sivustollamme. Odotamme yhteydenottoasi.

Miten pääsen Quorn-tuotteiden jälleenmyyjäksi?

Quornilla on kattava joukko hyväksymiämme jälleenmyyjiä, emmekä tällä hetkellä etsi uusia.

Voinko ostaa Quorn-tuotteita catering-palvelun käyttöön?

Saat lisätietoja Quorn-tuotteiden volyymiostoista ottamalla yhteyttä meihin.

Mistä löydän lisätietoja Quornista?

Ajankohtaisimmat tiedot ja Quorn-uutiset löydät verkkosivustoltamme, jota päivitämme säännöllisesti. Tässä muutamia hyviä sivuja, joissa kannattaa käydä: Tietoja-, Yritys- ja Quorn mycoprotein -sivut.

Haluaisitteko ryhtyä sponsorikseni tai lahjoittaa edustamaani hyväntekeväisyyteen?

Quorn on valinnut hyväntekeväisyyskohteet, jota tuemme säännöllisesti. Emme valitettavasti voi ottaa vastaan uusia sponsorointipyyntöjä. Toivotamme kuitenkin onnea projektillesi!

Missä maissa Quorn-tuotteet ovat myynnissä?

Quorn-tuotteita on saatavana useissa maissa. Löydät tarkat saatavuustiedot täältä. Muihin maihin laajentamista ei ole tällä hetkellä suunnitteilla.

En löydä etsimääni tuotetta. Onko sen valmistus lopetettu?

Jos et löydä etsimääsi tuotetta, varmista ensin, että se on edelleen saatavilla ja kuuluu tuotevalikoimamme. Kasvatamme tuotevalikoimaamme koko ajan, mutta jos tuote ei ole enää valikoimassamme, sen valmistus on valitettavasti lopetettu. Tuotteen lopettamisen syynä voi olla erilaisia asioita, kuten asiakaskysyntä ja jälleenmyyjien palaute.

Käytetäänkö Quorn-tuotteiden kehityksessä eläintutkimuksia tai kokeita?

Quorn-tuotteiden pääasiallinen ainesosa Quorn mykoproteiini (Quornin mycoprotein) kehitettiin 1960- ja 1970-luvuilla uuselintarvikkeena. Tuolloinen lainsäädäntö edellytti, että Quorn mykoproteiinin soveltuvuus ihmisravinnoksi todistettiin eläinruokintakokeilla. Säädökset vaihtelevat maittain, eikä eläinruokintakokeita ole vaadittu enää vuoden 1995 jälkeen. Quorn, kuten ei myöskään Monde Nissin (Quornin omistaja), ei rahoita, suorita tai tilaa mitään eläinkokeita, joita lainsäädäntö ei ehdottomasti vaadi.

Onko Quorn turvallista?

Ehdottomasti.

Quorn tuli alun perin myyntiin Isossa-Britanniassa vuonna 1985 ja on sittemmin tarjoillut yli seitsemän miljardia ateriaa 20 eri maassa. Quorn on saanut myyntiluvan useilta maailman johtavilta terveysviranomaisilta, kuten Yhdysvaltain FDA, Kanadan HC, Euroopan elintarviketurvallisuusvirasto EFSA, Ison-Britannian FSA sekä Australian ja Uuden-Seelannin FSANZ.

Meidän lisäksemme siis myös maailman johtavat ruoka-alan valvontaviranomaiset ovat vakuuttuneita Quornin turvallisuudesta. Ainoan tästä poikkeavan näkemyksen on esittänyt amerikkalaissivusto nimeltä Centre for Science in the Public Interest (CSPI). Pidämme erikoisena, että itseään elintarviketurvallisuusjärjestöksi kutsuva CSPI vastustaisi monipuolista turvallisten tuotteiden valikoimaa, joka tarjoaa entistä enemmän valinnanvaraa lihansyönnin vähentämiseen pyrkiville ihmisille. Vielä erikoisempaa on, ettei CSPI ole juuri millään tavalla kommentoinut lukuisia muita markkinoilla olevia ruokatuotteita, jotka on todettu erittäin allergisoiviksi.

Hyvä esimerkki on soija: Food Allergy Research & Education (FARE) -järjestön mukaan ""soija on tavallinen ruoka-allergioiden syy etenkin vauvoilla ja lapsilla"". CSPI ei ole vaatinut soijatuotteiden poistamista kaupoista, toisin kuin Quornin kohdalla. Tämä on mielenkiintoista, kun otetaan huomioon CSPI:n väitetysti jo vuodesta 1991 jatkunut yhteistyö amerikkalaisia soijapapujen tuottajia edustavan ASA-järjestön kanssa ja viime vuosien imartelevat kommentit kyseisestä ainesosasta. Vuonna 2014 CSPI:n perustaja Michael Jacobson oli ASA:n sponsoroiman tapahtuman pääpuhuja, ja samana vuonna CSPI myös julkisti soijaa koskevan myönteisen raportin. Mielestämme suurella yleisöllä on aihetta epäillä, ovatko CSPI:n pitkäaikaisen Quornin vastaisen kampanjoinnin taustavaikuttimet luonteeltaan täysin viattomia.

Lisätietoa Michael Jacobsonista ja CSPI:stä löytyy täältä.

Lisätietoa Quorn-ainesosista ja -allergeeneista löytyy erilliseltä sivultamme.

Tarvitsetko edelleen apua?

Täytä vain alla oleva lomake ja olemme yhteydessä.

Haluatko mieluummin keskustella kanssamme suoraan?

Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai lähettää postia ystävälliselle asiakaspalvelutiimillemme.

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite:

asiakaspalvelu@quornfoods.com

Asiakaspalvelun postiosoite:

Consumer Services,
Quorn Foods,
Station Road,
Stokesley,
North Yorks, TS9 7BR,
Iso-Britannia

2024 Quorn, kaikki oikeudet pidätetään. Quorn® ja Quorn™-logo ovat Marlow Foods Ltd:n tavaramerkkejä. Kaikki sisältö on Marlow Foods Ltd:n omistamaa, rekisteröimää ja/tai lisensoimaa. Copyright 2024 Marlow Foods.

‘Helping the planet one bite at a time' relates to products such as Quorn Mince, which are among the 60% of Quorn volume sold in the UK which footprints have been certified to 'Reducing CO2' by the Carbon Trust for the full lifecycle of the product. This not only means we know the carbon footprint of the product, but also that we have committed to reducing it over time. For further details of our carbon emissions by product view the full report tänne.