Reseptit

Chili-taco-kupit Quorn-rouheesta

Rate
(28)
Arvioi tämä resepti

Nopea chili con carne -resepti maistuu koko perheelle. Erillisistä taco-kupeista tarjoiltuna ja juuri haluamillasi täytteillä täytetty annos tekee illallisesta hauskaa. Voit säätää mausteisuutta haluamallasi tavalla.

Annosmäärä 4-6

30 mins

Jonkin verran vaivaa

424 kcal
(Per Annos)

15 g rasvaa

Reseptissä käytetty Quorn Rouhe

Runsaasti proteiinia
Gluteeniton
Ei soijaa

Ainekset

  • 130 g Quorn Rouhe
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli hienoksi silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • 1/2–1 tl chilijauhetta
  • 1/2–1 tl jauhettua kuminaa
  • 1/2 - 1 tl kanelia
  • 100 ml kasvislientä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 400 g kidneypapuja (tai papusekoitusta) valutettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl ketsuppia
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 2 rkl korianteria silputtuna. Lisäksi hieman koristelua varten
  • 6 rkl kreikkalaista jogurttia
  • 2 kevätsipulia (lapset voivat varovasti leikata saksilla)
  • 1/2 kurkku (lapset voivat varovasti leikata ruokaveitsellä)
  • 4-6 suurta tortillaa
  • 1/4 jääsalaattia (leikattuna suikaleiksi saksilla)
  • 8 kirsikkatomaattia neljään osaan leikattuna
  • 100 g cheddar-raastetta

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 180ºC asteeseen. Kuumenna öljy suuressa kannellisessa paistinpannussa. Paista sipulia ja valkosipulia kaksi minuuttia. Lisää sitten chilijauhe, kumina ja kaneli ja paista minuutin ajan. Sekoita Quorn-rouhe sekaan huolellisesti. Paista 1 minuutti.
  2. Lisää kasvisliemi, tomaattimurska, pavut, tomaattipyree, ketsuppi ja oregano. Lisää suolaa ja rouhittua mustapippuria maun mukaan ja sekoita korianteri mukaan. Peitä ja anna hautua 10 minuuttia.
  3. Valmista täytteet sekoittamalla jogurtti, kevätsipulit ja kurkku. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
  4. Valmista taco-kupit leikkaamalla tortillasta renkaita 12 cm:n kokoista piparimuottia tai lasia käyttäen. Tee niin monta reikää tortillaan kuin siihen mahtuu. Ota syvä muffinssipannu, jossa on ainakin 6 koloa. Paina renkaat muffinssipannun kolojen reunoille. Laita uuniin ja paista 12–14 minuuttia, kunnes pinta on kullanvärinen ja rapea.
  5. Tarjoile laittamalla Quorn-chili ja kuumat taco-kupit esille jogurtin, salaatin, tomaattien ja juustoraasteen kanssa, kaikki erillisissä tarjoiluastioissa. Annostele Quorn-chiliä taco-kuppeihin ja anna jokaisen valita omat täytteensä.

Vinkki: Voit tehdä isompia taco-koreja ja välttää ruoan hävikkiä laittamalla lämpimään uuniin (170ºC) leivinpaperin, jonka päällä on kevyesti öljytty metallinen, halkaisijaltaan n. 10–12 cm:n ja korkeudeltaan 10 cm:n kokoinen kulho (tai muu lämpöä kestävä astia). Asettele kokonainen 25 cm:n kokoinen tortilla astian päälle ja paista uunissa 6–8 minuuttia, kunnes se on rapea. Poista tortilla astian päältä varovasti. Toista riittävän monta kertaa ja laita tortillat sivuun odottamaan tarjoilua.

RESEPTI-IDEOITA

Katso kaikki reseptit