Tuo tuulahdus Italiaa keittiöösi tämän terveellisen Lasagne-vaihtoehdon kera. Ylelliset pastakerrokset, kermainen valkokastike sekä bolognesekastike herkullisen Quorn-rouheen kera, tekevät tästä ruoasta mahdottoman vastustaa!
100 g hienoksi pilkottua selleri-, porkkana- ja sipuliseosta
500 g tomaattipyreetä
Suolaa ja mustapippuria
1 pieni kourallinen basilikan lehtiä
1 rosmariinin oksa
1 litra soijamaitoa
80 g voita
60 g jauhoa
Hyppysellinen muskottipähkinää
Mustapippuria maun mukaan
500 g lasagne-levyjä
150 g parmesaania
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180 asteeseen.
Tee selleristä, porkkanasta ja sipulista kastike paistamalla niitä, kunnes ne pehmenevät. Lisää tomaattipyre, basilika, rosmariini, suola ja pippuri. Anna kiehahtaa ja hauduta 20 minuuttia. Lisää Quorn-täyte ja sekoita välillä.
Tee kastike sulattamalla voi pannulla ja sekoittamalla jauho sekaan. Keitä 2–3 minuuttia. Kaada soijamaito hitaasti sekaan ja sekoita jatkuvasti. Anna kiehahtaa ja hauduta 5–10 minuuttia. Lisää muskottipähkinä.
Keitä pastaa suolavedessä 3–4 minuuttia. Valuta hyvin.
Laita ruokalusikallinen kastiketta syvän uuniastian pohjalle. Peitä lasagne-kerroksella. Lisää lusikallinen kastiketta, sekoita kevyesti ja ripottele päälle parmesaania. Toista prosessi, kunnes saat haluamasi määrän kerroksia. Lisää lopuksi kastike ja hieman lihakastiketta. Ripottele päälle runsaasti parmesaania ja paista uunissa 30 minuutin ajan.