3 g kuivattuja herkkutatteja hienonnettuina, kasvisliemeen lisättyinä
200 ml valkoviiniä
100 ml ruokakermaa
¼ tl chilihiutaleita
Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
100 g korppujauhoja
1 kananmuna
1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
500 g valmislehtitaikinaa
1 kananmuna voiteluun
Valmistusohje
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Lämmitä öljy suuressa paistinpannussa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä ruskistamatta noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipulit ja sienet ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kasvisliemi, herkkutatit ja valkoviini. Anna kiehahtaa ja hauduta sitten noin 5 minuuttia, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Lisää kerma ja chilihiutaleet. Jatka hauduttamista, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poista lämmöltä.
Sekoita joukkoon Quorn Rouhe, korppujauhot, kananmuna ja persilja.
Kauli lehtitaikina suorakaiteen muotoon, noin puolen senttimetrin paksuiseksi, ja lusikoi Quorn Rouhe -seos varovasti sen keskelle. Tuo kauempana oleva reuna rouheseoksen yli itseäsi kohti niin, että taikina tulee rullan muotoon. Jatka taikinan rullaamista kevyesti kunnes rouheseos on kokonaan peittynyt ja voit painella reunan rullan alle. Sulje vielä rullan päät taittelemalla ja siirrä rulla sitten voideltuun uunivuokaan. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskiosassa noin 30–35 minuuttia, kunnes rullan pinta on kullanruskea.
Tarjoile Quornin Wellingtonin kasvispihvi kauden kasvisten ja maukkaan, salvialla maustetun siideri- tai madeirakastikeen kanssa.
Voit valmistaa rouhetäytteen etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.