Reseptit

Wellingtonin kasvispihvi Quorn Rouheesta

Rate
(18)
Arvioi tämä resepti

Kokeile herkullista kasvisversiota perinteisestä talviherkusta: Wellingtonin pihvi Quorn Rouheesta valmistettuna.

Annosmäärä 6

50 mins

Haastava

507 kcal
(Per Annos)

Reseptissä käytetty Quorn Rouhe

Runsaasti proteiinia
Gluteeniton
Ei soijaa

Ainekset

  • 300 g Quorn Rouhe
  • 1 rkl kasviöljyä
  • 1 iso sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 200 g sieniä puhdistettuina ja kuutioituina
  • 200 ml kasvislientä
  • 3 g kuivattuja herkkutatteja hienonnettuina, kasvisliemeen lisättyinä
  • 200 ml valkoviiniä
  • 100 ml ruokakermaa
  • ¼ tl chilihiutaleita
  • Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 100 g korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
  • 500 g valmislehtitaikinaa
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Lämmitä öljy suuressa paistinpannussa ja paista sipuleita miedolla lämmöllä ruskistamatta noin 5 minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää valkosipulit ja sienet ja kypsennä vielä 5 minuuttia. Sekoita joukkoon kasvisliemi, herkkutatit ja valkoviini. Anna kiehahtaa ja hauduta sitten noin 5 minuuttia, kunnes neste on vähentynyt puoleen alkuperäisestä. Lisää kerma ja chilihiutaleet. Jatka hauduttamista, kunnes puolet nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Poista lämmöltä.
  3. Sekoita joukkoon Quorn Rouhe, korppujauhot, kananmuna ja persilja.
  4. Kauli lehtitaikina suorakaiteen muotoon, noin puolen senttimetrin paksuiseksi, ja lusikoi Quorn Rouhe -seos varovasti sen keskelle. Tuo kauempana oleva reuna rouheseoksen yli itseäsi kohti niin, että taikina tulee rullan muotoon. Jatka taikinan rullaamista kevyesti kunnes rouheseos on kokonaan peittynyt ja voit painella reunan rullan alle. Sulje vielä rullan päät taittelemalla ja siirrä rulla sitten voideltuun uunivuokaan. Voitele kananmunalla ja paista uunin keskiosassa noin 30–35 minuuttia, kunnes rullan pinta on kullanruskea.

Tarjoile Quornin Wellingtonin kasvispihvi kauden kasvisten ja maukkaan, salvialla maustetun siideri- tai madeirakastikeen kanssa.

Voit valmistaa rouhetäytteen etukäteen ja säilyttää jääkaapissa.

RESEPTI-IDEOITA

Katso kaikki reseptit