Uudenlainen näkemys espanjalaisesta klassikosta: Quorn Kuutioista tehty paella saa veden kielelle. Reseptin vihreät ja keltaiset paprikat, vihreät pavut ja makeat tomaatit kypsennetään yhdessä Quorn Palojen ja riisin kanssa. Ainutlaatuiset aromit ja autenttinen maku tulee valkosipulista, savupaprikasta, sahramista ja chilijauheesta. Hyppysellinen tuoretta persiljaa, oliivit ja sitruunan lohkot viimeistelevät upean annoksen, joka maistuisi vaikka kuninkaallisille.
1 punainen paprika siemenet poistettuna ja siivutettuna
1 keltainen paprika siemenet poistettuna ja siivutettuna
200 g vihreitä tarhapapuja leikattuna paloiksi
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl savupaprikaa
muutama sahramin oksa
1 tl mietoa chilijauhetta
250 g riisiä
900 ml kasvislientä
100 g haluamaasi kypsennettyä papua, esim. kidney- tai mustasilmäpapua
400 g tuoreita tomaatteja, kuori poistettuna ja pilkottuna
200 g pakasteherneitä
3 rkl persiljaa karkeasti pilkottuna
Suolaa ja vastajauhettua mustapippuria maun mukaan
Oliiveja ja sitruunan lohkoja koristeeksi
Valmistusohje
Esilämmitä 1 rkl öljyä suuressa paistinpannussa. Paista sipuleita, paprikoita ja papuja 3 minuuttia. Lisää valkosipuli ja mausteet ja paista vielä 2 minuuttia.
Sekoita mukaan riisi ja kasviliemi. Peitä ja anna hautua 20 minuuttia. Sekoita usein.
Lämmitä sillä aikaa loput öljystä ja paista Quorn Kuutioita 2–3 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita. Aseta sitten sivuun odottamaan.
Alenna riisipannun lämpöä. Lisää mukaan kypsät Quorn Kuutiot, tomaatit, herneet ja vihreät pajut. Jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia. Mausta maun mukaan. Kytke lämpö pois levyltä ja ripottele silputtu persilja päälle.