Terveelliset kotitekoiset kasvis-tacot chipotlella
Nauti perinteisen taco-annoksen savuisemmasta versiosta. Tässä chipotlella maustetussa reseptissä yhdistyvät pehmeä avokado, valkosipuli, sipuli, sitrusmarinoitu sipuli ja rapeat taco-pohjat. Helppo annos, josta innostuu koko perhe.
Annosmäärä 4
55 mins
Helppo
209 kcal
(Per Annos)
Reseptissä käytetty Quorn Rouhe
RUNSAASTI PROTEIINIA
GLUTEENITON
EI SOIJAA
Ainekset
- 175 g Quorn Rouhe
- 1 rkl auringonkukkaöljyä
- 1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä raastettuna
- 1–2 tl chipotle-tahnaa (maun mukaan – jos tahnaa ei ole saatavilla, käytä chipotle-chilihiutaleita tai -kastiketta)
- 1 kasvisliemikuutio murennettuna
- 390 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 50 ml vettä
- 400 g kidneypapuja, valutettuna ja huuhdeltuna
- Kourallinen pilkottua korianteria
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
Vaaleanpunaiset marinoidut sipulit:
- 1 punasipuli ohuina viipaleina
- 1 limen mehu
- 1 appelsiinin mehu
Tarjoile seuraavien kanssa:
- Taco-pohjat (2 tai 3 per hlö)
- Silputtu salaatti
- Kuutioitu avokado limemehuun kastettuna
- Juustoraaste
- Hapankerma (tai tavallinen makeuttamaton jogurtti)
Valmistusohje
- Esikuumenna öljy suurella pannulla ja paista sipulia, kunnes se on pehmeä, mutta ei tummentunut. Lisää valkosipuli ja jatka kypsentämistä 3–4 minuuttia. Lisää chipotle-tahna ja liemikuutio ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää tomaatit, tomaattipyree ja noin 50 ml vettä. Kypsennä 15 minuuttia, kunnes tomaatit alkavat hajota. Lisää vettä, jos seos kuivuu liikaa.
- Lisää Quorn-rouhe ja kidneypavut ja jatka kypsentämistä 8–10 minuuttia. Mausta mieltymyksen mukaan ja sekoita joukkoon pilkottu korianteri.
- Tarjoile taco-pohjan sisällä silputun salaatin, kuutioidun avokadon ja vaaleanpunaisten hillosipulien kanssa ripauksella juustoraastetta. Lisää tilkka hapankermaa maun mukaan.