Grillatut Teriyaki-Quorn-fileet ja Ananas-Buddhakulho

Rate
3 out of 5 stars (34)
Arvioi tämä resepti

Raikas ja terveellinen vaihtoehto kesäruoille löytyy maukkaasta itämaisvaikutteisesta buddhakulhostamme. Se on omiaan grilliin, mutta sopii myös pannulla kypsennettäväksi.

Annosmäärä 4

40 mins

Jonkin verran vaivaa

280 kcal
(Per Annos)

8.9 g rasvaa

20 g of fibre
(Per Annos)

Reseptissä käytetty Quorn Fileet

Gluteeniton
Runsaasti proteiinia
Ei soijaa

Ainekset

Vartaat:
  • 1 pkt Quorn Fileet, sulatettuna
  • 2 ananasviipaletta, tuoreena tai purkista
Teriyaki-marinadi:
  • 150ml vettä
  • 3 rkl Tamari-soijakastiketta
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl Mirin-viinietikkaa
  • ½ rkl vaahterasiirappia
  • ½ rkl Arrowfoot-jauhetta
  • 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä, raastettuna
  • ¼ tl mustapippuria
Salaatti:
  • 1 pkt esikeitettyä kvinoaa
  • 80g romainesalaattia, revittynä
  • 50g punakaalia, revittynä
  • ½ paprikaa, hienoksi viipaloituna
  • 1 porkkana, raastettuna
  • 2 kevätsipulia, hienoksi viipaloituna
Koristeet:
  • 80g keitettyjä edamamepapuja
  • 1/2 kurkkua, ohueksi viipaloituna
  • 4 retiisiä, hienoksi viipaloituna
  • 5g tuoretta korianteria, hienoksi silputtuna
  • 1 punainen chili, hienoksi silputtuna
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
  • 1 rkl maapähkinärouhetta
  • 4 limettiviipaletta

Valmistusohje

  1. Valmistaaksesi vartaat, aseta Quorn-fileet ja ananassiivut valmiiksi liuotettuihin puisiin varrastikkuihin. Jätä sivummalle odottamaan.
  2. Teriyaki-marinadia varten pistä kaikki ainekset pieneen paistinpannuun ja paista miedolla lämmöllä. Sekoita hyvin keskenään kunnes kastike sakenee. Sivele kolme neljäsosaa kastikkeesta vartaisiin.
  3. Aseta vartaat kuumaan kaasu- tai hiiligrilliin ja paista niitä 12-15 minuutin ajan välillä käännellen, niin että ne kypsyvät tasaisesti. Kun vartaat ovat kypsiä, irrota fileet ja ananas vartaista. Viipaloi fileet poikittain ja pilko ananassiivut. Jätä sivummalle odottamaan.
  4. Salaattia varten sekoita kvinoa, salaatinlehdet, punakaali, paprika, porkkana ja kevätsipuli suuressa kulhossa. Jaa salaatti neljään ruokakulhoon ja täytä ne buddhakulholle ominaisesti grillatuilla fileillä ja ananaksella, edamamepapuilla, kurkkusiivuilla ja retiisillä. Koristele korianterilla, punaisella chilillä, seesaminsiemenillä, maapähkinärouheella ja limettisiivuilla. Valuta kulhojen pinnalle loput teriyaki-marinadista.

RESEPTI-IDEOITA

Katso kaikki reseptit